Indiferent ca doresti sa faci primii pasi intr-o cariera muzicala sau doar vrei sa te relaxezi inregistrand si dand frau liber imaginatiei, un studio este obligatoriu pentru a-ti crea piesele de care sa te bucuri mai tarziu. Foarte multe dintre numele sonore ale acestei industrii au inceput cu o incapere speciala improvizata inainte de a ajunge pe marile scene ale lumii.
Astfel, crearea unui studio nu este asa de grea pe cat pare. Poti face acest lucru direct in casa ta si tot ce-ti ramane este sa dai libertate totala fluxului creativ, astfel incat sa-ti poti dezvolta aceasta pasiune intr-o cariera de succes.
Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti crea un studio
Cu cateva echipamente specifice si un design interior corespunzator, vei putea transforma orice incapere din locuinta intr-un studio semi-profesionist. In acelasi timp, trebuie sa te asiguri ca respecti cativa pasi esentiali, care te ajuta sa stabilesti o ordine a modului in care studioul tau prinde viata, pentru a te asigura ca, in final, vei reusi sa creezi muzica de calitate.
Cumpara instrumente muzicale
Pentru a crea muzica, ai nevoie, in primul rand, de instrumentele corespunzatoare. Fara acestea, o melodie nu poate fi creata nici in studio, nici in afara lui.
Astfel, e important sa te echipezi cu instrumentele necesare stilului muzical preferat. De exemplu, daca iti place sa compui melodii latino, ia-ti o chitara, iar daca preferi reggae, comanda bongos de aici, astfel incat fundalul sonor sa poate amplifica puterea versurilor.
Este recomandat sa alegi instrumentele muzicale alaturi de cineva cu experienta in domeniu, pentru a te asigura de calitatea lor. In plus, este foarte bine sa le testezi inainte de a le achizitiona, de preferat intr-un spatiu antifonat, asemanator unui studio, sau sa le iei dintr-un magazin de incredere.
Antifoneaza-ti incaperea
Dupa ce ai ales camera in care doresti sa-ti creezi studioul, trebuie sa o antifonezi corespunzator, astfel incat zgomotul exterior sa nu interfereze cu inregistrarile tale. Pentru acest lucru, este recomandat sa alegi o incapere cat mai indepartata fata de sursele de zgomot. Spre exemplu, daca locuiesti la casa, evita sa inregistrezi in spatiul apropiat de intrarea principala in curte.
Pentru antifonarea directa, acopera peretii cu materiale care opresc patrunderea sunetelor exterioare, cum este buretele. De asemenea, poti folosi chiar si pluta, deoarece este un material 100% natural si ajuta la antifonarea camerei. In plus, aceasta te poate ajuta si la izolarea termica.
Asezarea echipamentelor
In ultima faza, trebuie sa ai grija sa folosesti spatiul in mod eficient. Astfel, asigura-te ca monitoarele sunt pozitionate la inaltimea capului tau si ca boxele vor propaga sunetul atat din stanga, cat si din dreapta. Poti sa apropii sau sa distantezi monitoarele cat vrei, atat timp cat se permita o propagare uniforma a sunetului. De asemenea, evita sa pozitionezi echipamente care au fire sau pe cele sensibile in zonele aglomerate, cum ar fi in apropierea usilor.
Dupa ce te-ai asigurat ca studioul tau este complet antifonat si aranjat, iar echipamentele iti functioneaza corespunzator, nu ramane decat sa te bucuri de propriile creatii muzicale si sa-ti lasi imaginatia sa te inspire.
sursa foto: envato.com
Lasa un raspuns