„Acest proiect a început încă din anul 2014, când, tot în CL, dumneavoastră ați hotărât ca această investiție să fie suportată 50% de către primărie și 50% de către localnicii de acolo. Ulterior, oamenii n-au mai fost de acord să contribuie și ei, motiv pentru care eu m-am prezentat în fața Consiliului Local și am adus la cunoștință această greutate pe care o întâmpin. Atunci CL a aprobat ca acest proiect să fie suportat de către primărie în totalitate. Astfel, s-a făcut proiectul, s-au obținut toate avizele, iar acum, dumneavoastră, consilierii locali trebuie să aprobați indicatorii tehnico-economici pentru ca acești oameni să aibă curent electric. Sunt oameni care vin în concedii, oameni care au copii mici, pe care și-i cresc la lumânare”, a spus primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Dănuț Solcan.
„Noi nu știm exact care este prețul real al acestui traseu. Poate este trei miliarde trei sute, poate nu este, noi n-am avut timp să ne documentăm, asupra acestui fapt. Aș vrea să vă întreb și cum au început lucrările în campania electorală, în ce bază s-au montat acești stâlpi, în ce bază s-au scos”, s-a întrebat consilierul local PSD, Cojocariu Ion Vasile.
Toader Rață, de asemenea, reprezentantul Partidului Social Democrat în CL Mitocu Dragomirnei, a dorit să știe „dacă nu cumva este aceiași firmă care a montat stâlpii peste arborii seculari, care i-a scos, și care acum își dorește să preia din nou lucrările în acest proiect”.
Viceprimarul comunei, Radu Reziuc, a spus că îi înțelege pe acești oameni și că ar fi bine ca acest proiect să fie aprobat, întrucât este rușinos ca în anul 2016 oamenii să nu aibă curent electric.
„A fost timp suficient ca cei care se opun să vină cu oferte și contraoferte. Este nedrept ca pentru câteva sute de milioane să ținem acești oameni fără curent încă un an, doi. Am stat în vârf de munte fără curent și știu ce înseamnă acest lucru. Știu ce înseamnă durerea acestor oameni. Eu cred că ar trebui să analizăm lucrurile un pic mai cu suflet de această dată. Dacă aveți nelămuri, vom cere o inspecție autorităților abilitate”, a spus viceprimarul comunei, Radu Reziuc.
Ioan Cordunean este primul care s-a mutat în zona „ La Cruce”, și a stat ani de zile fără curent electric. Când celor din CL le era greu să renunțe la orgoliile politice, acesta a răbufnit spunând că acest proiect nu mai suportă amânare.
„Am fost primul care a locuit în această zonă, într-o casă fără curent electric. Am stat un an și jumătate fără curent până când, unui alt localnic i s-a făcut milă de mine, și am tras un fir. Vă rog domnilor consilieri, doar două zile să scoateți totul din priză și să vedeți cum este”, a spus tânărul.
În final proiectul a fost adoptat, însă trebuie menționat faptul că, la fiecare proiect, consilierii locali fie s-au opus, fie au cerut amânarea proiectului.
Lasa un raspuns