Odată cu pandemia, multe firme au dat faliment și multe persoane au rămas fără serviciu. Statul român se apropie de fundul sacului, în ceea ce privește bugetul de stat, moneda EURO continuă să crească, iar inflația nu mai poate fi negată. Chiar și produsele alimentare s-au scumpit. Cei care vor avea mai mult de suferit sunt, ca întotdeauna, oamenii obișnuiți. 

Iată ce ai de făcut pentru a trece mai ușor peste perioada de criză financiară:

Planifică-ți cheltuielile în funcție de necesități!

Pe lângă cele necesare traiului zilnic (alimente, medicamente etc.), în orice gospodărie mai există și alte nevoi. Poate fi vorba despre necesitatea achiziționării unui aparat electrocasnic, a unui obiect de mobilier sau despre efectuarea unor reparații.

Fă tot posibilul să repari lucrurile stricate singur sau cu ajutorul familiei sau al prietenilor, astfel încât să amâni investiția în obiecte noi. În ceea ce privește instalațiile electrice sau sanitare, însă, este recomandabil să apelezi la un specialist. Nu cheltui bani în plus pentru lucruri care nu sunt absolut necesare!

Evită să te îndatorezi la bănci!

Chiar dacă nevoile tale financiare îți depășesc posibilitățile actuale, evită să îți faci credit la bancă în astfel de momente. Poți vinde o parte din obiectele pe care le deții și de care te poți lipsi sau te poți împrumuta temporar de la persoanele apropiate. Caută o sursă suplimentară de venit, în funcție de calificările și de disponibilitatea ta. Este bine să știi că în perioadele de criză financiară nu este bine să vinzi proprietăți imobiliare, pentru că prețul acestora va fi mai scăzut decât în perioadele de echilibru economic și poți ajunge în situația în care să le vinzi mult mai ieftin decât le-ai cumpărat.

Prelungește durata de viață a electrocasnicelor mari!

În majoritatea zonelor din România, apa potabilă, respectiv cea folosită în gospodărie, este o apă dură, ceea ce conduce la formarea depunerilor de calcar. Cele mai afectate electrocasnice sunt mașinile de spălat rufe și vase. Din cauza depunerilor, durata de viață a acestora scade, iar riscul apariției defecțiunilor crește. Pentru a amâna cât mai mult posibil achiziționarea unui aparat nou, comandă filtre de apă de la Shop Einstal, care vor reține calcarul și vor furniza o apă perfect curată și echilibrată. Cu ajutorul unor astfel de filtre, poți economisi și o bună parte din banii pe care îi cheltui pe apa îmbuteliată. Cu o investiție inițială nu foarte mare, poți beneficia în mod curent de apă potabilă de calitate, fără impurități sau substanțe nocive.

Economisește curentul electric!

Facturile pentru energia electrică au crescut extrem de mult în ultima perioadă. Dar sunt câteva lucruri pe care le poți face, pentru a economisi:

– folosește becuri economice, de preferat cu led;

– folosește mai puțin aparatele și uneltele electrice, în cazul în care activitățile la care acestea ar fi utile pot fi făcute și manual;

– achiziționează prelungitoare cu întrerupător, pe care să-l oprești atunci când nu folosești aparatele electrice conectate la acestea; sau, cel puțin, scoate-le din priză atunci când nu sunt în funcțiune; un consum minim se poate înregistra chiar dacă acestea nu funcționează, dar rămân conectate la prize;

– folosește cât mai puțin aerul condiționat și reglează-l la temperaturi cu doar 3-4 grade mai mici sau mai mari decât temperatura camerei, în funcție de necesități.

Iată doar câteva dintre măsurile preventive pe care le poți lua, astfel încât să treci mai ușor peste perioadele mai dificile din punct de vedere financiar. Cu siguranță, în funcție de situația ta personală, vei mai putea identifica și tu alte câteva în completare.

Sursa foto: Pixabay.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.