În zilele de 10 şi 11 mai, Serviciul Rutier şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice, cu efective mărite pe drumurile publice din județ, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

În urma acestor acțiuni, au fost reținute 18 permise, din care 11 pentru alcool și 2 pentru viteză. Au fost constatate 9 infracțiuni, din care 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, două pentru conducere cu numere expirate de înmatriculare şi două pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere. Au fost aplicate 218 sancțiuni în valoare de 46.695 lei, din care 53 pentru viteză.

În data de 10 mai, au fost depistați 3  conducători auto, care s-au găsit vinovați d econducere pe drumuri publice a unui autovehicul, având o îmbibație alcoolică peste limita legală. Un bărbat din Vicovu de Sus a condus autoturismul pe DJ 209 G și fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe același sector de drum, un alt bărbat oprit a fost depistat având 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În orașul Dolhasca, un bărbat de 51 ani a fost depistat cu o îmbibaţie a alcoolemiei de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe DJ 208 A, un bărbat de 42 de ani a fost depistat având o îmbibaţie a alcoolemiei de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.