Directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, a informat că la nivelul județului Suceava, în dimineața zilei de marți, 10 martie, sunt 579 de persoane autoizolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică infecției cu virusul COVID-19. Dintre acestea 316 au călătorit în zonele de risc, iar 263 de persoane sunt membri de familie.

De asemenea, 266 de persoane au ieșit din autoizolare .

Silvia Boliacu a subliniat că nu sunt persoane aflate în carantină în spațiile special amenajate, însă două persoane se află în izolare cu suspiciune de coronavirus internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava. În cursul zilei de astăzi se așteaptă rezultatele analizelor.

„De asemenea, s-a prelevat cea de a doua probă de la contacții din avionul cu care a călătorit cetățeanul ucrainean conform procedurii, așteptăm rezultatul astăzi 10 martie 2020”, a subliniat Silvia Boliacu.

Trebuie precizat că un singur caz a fost confirmat cu coronavirus, respectiv bărbatul de 71 de ani din Mălini, care a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava, la Institutul de Boli Infecțioase din Iași.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.