În săptămâna 27 – 31.03.2023, zilnic, la nivelul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc s-au desfășurat activități pe linia încălcării prevederilor O.U.G. 97/2005 R (privind evidența populației), a depistării persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajori ce nu-și justifică legal prezența și/sau urmărite în temeiul legii, pe linie de delicvență juvenilă și victimizarea minorilor, menținerea ordinii publice.

Un capitol aparte al acțiunilor l-a vizat respectarea legislației specifice protecției animalelor, activitățile desfășurându-se cu prepondereță în cătunele și zonele periferice ale municipiului Câmpulung Moldovenesc.

În cadrul acțiunii au fost angrenați zilnic polițiști din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, polițiști din cadrul Biroului Protecția Animalelor, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, dar și lucrători din cadrul Detașamentului 7 Jandarmi Câmpulung Moldovenesc și din cadrul Poliției Locale Câmpulung Moldovenesc, precum și lucrători din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc și DGASPC Suceava.

Activitatea vizată a avut ca scop verificarea faptică a mai multor adrese adrese din zona Bodea unde sunt înregistrate în evidențe un număr de 68 de persoane, adulți și minori, în zonă fiind ridicate și clădiri (locații) neînregistrate în care locuiesc efectiv persoane.

Cu ocazia activității din teren au fost identificate 18 imobile, în care au fost legitimate 103 persoane și au fost controlate toate autovehiculele care au tranzitat zona. 

Pe linia absenteismului școlar au fost depistați doi elevi minori care nu se aflau în parcurgerea programului școlar obligatoriu, urmând în cauză să fie dispuse măsuri specifice față de reprezentanții legali ai acestora.

Pe linia protecție animalelor polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Biroul pentru Potecția Animalelor au efectuat o activitate de informare a cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale privind deținerea animalelor în conformitate cu prevederile Legea nr. 205/2004 și O.G. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, fiind aplicate un număr de 21 de sancțiuni contravenționale.

pentru nerespectarea obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor canine dar și a condițiilor de bunăstare ale animalelor.

Polițiștii Biroulului pentru Potecția Animalelor – IPJ Suceava reamintesc faptul că, potrivit legislației în vigoare, proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligația legală de a identifica exemplarele canine prin microcipare. Câinii neidentificați și neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân și sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare. Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar în orice caz înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice a acestora.

Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5000 lei la 10.000 de lei!

Totodată, proprietarii de câini sunt obligați să notifice medicul veterinar, în termen de 7 zile, evenimentele referitoare la animal: vânzare, cumpărare, pierdere, dispariție, furt, donație, moarte.

Orice deținător de animale are obligația să le asigure acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, dar și asistență medicală. Prin deținător de animale se înțelege proprietarul, persoana care deține animalul cu orice titlu valabil sau orice persoană fizică sau juridică în îngrijirea căreia se află animalul respectiv.

Nerespectarea acestei prevederi legislative se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.