În ultima perioadă, poliţiştii au atras atenţia în mod repetat asupra modului de asigurare a locuinţelor şi a caselor în construcţie. Cu toate acestea, în continuare, unii cetăţeni manifestă formalism în asigurarea locuinţelor, măsuri minime de siguranţă, precum închiderea uşilor şi ferestrelor fiind nesocotite. Din păcate, tocmai astfel de elemente îi expun victimizării.

La data de 27 iulie, ora 14.00, un bărbat de 39 ani, din comuna Vereşti, a sesizat poliția despre faptul că în perioada 15 iunie – 23 iulie, cât a fost plecat la muncă în străinătate, persoane necunoscute au forţat un geam termopan de la camera centralei construită în spatele casei nelocuite, aflată în stadiul de construcţie și amplasată în comuna Şcheia, iar din interior au sustras materiale de construcții și ustensile în valoare de 2 mii de lei.

Tot la data de 27 iulie, ora 19.42, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de un bărbat de 24 ani, din comuna Dumbrăveni, fără forme legale în municipiul Suceava, despre faptul că în ziua respectivă, în intervalul orar 11.00 – 18.30, persoane necunoscute au escaladat un geam de la parter, lăsat întredeschis, au pătruns în interiorul casei și i-au sustras bijuterii în valoare de 400 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de la furt calificat, pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.