Un eveniment de susținere a tradițiilor și obiceiurilor din Republica Moldova, „Basarabia salută Bucovina” va fi organizat la Suceava în perioada  19-21 august 2022.

Astfel, în această perioadă, în Muzeul Satului Bucovinean va fi organizat un Târg al meșterilor populari din Republica Moldova la care vor participa 42 de meșteri populari.

Totodată, în data de 20 august, Teatrul Național „Satiricus” din Chișinău va prezenta la Teatrul Matei Vișniec spectacolul „Fără pijamale” după Mawby Green și Ed Feilbert.

În data de 21 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei va fi prezentat spectacole extraordinare susținute de Eugen Doga și Orchestra Municipală de Muzică Populară „Frații Advahov” din Chișinpu

Manifestarea este organizată de Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Orașului Cricova, Consiliul Raional Soroca, Consiliul Raional Sîngerei, Consiliul Raional Rîșcani, Consiliul Raional Ștefan Vodă, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina, iar proiectul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, în cadrul Programului „Cultură”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.