Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va propune Consiliului Local să aprobe în ședința de joi, 25 februarie, obținerea unui credit de 25 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la construcția unei săli polivalente cu 5.000 de locuri.

Ion Lungu a afirmat la lansarea sa pentru un nou mandat, pe scena Casei de Cultură, că primul său obiectiv este constuirea unui Complex Sportiv. Sala de sport multifuncțională va beneficia de o investiție de 13.8137 milioane de euro, fără TVA, conform studiului de fezabilitatea din decembrie 2010. Constucția va fi realizată în zona Metro, pe o suprafață de 120.000 mp.

„Toată lumea m-a provocat și mi-a cerut să fac o sală mai mare. Această sală se va construi , nu sunt povești, sunt realități. În ședința de Consiliu Local din această săptămână vom aproba creditul de 25 milioane de lei, cu care vom începe Sala Polivalentă. Avem un proiect frumos pentru un Complex Sportiv  și vreau să îi mulțumesc președintelui Gheorghe Flutur pentru  cele 12 hectare de pământ de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni. Avem un PUZ pentru un Complex Sportiv, însemnând Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri, stadion cu 15.000 de locuri, dar și două bazine de înot de dimensiuni olimpice”.

Edilul șef este convins că municipiul Suceava are nevoie de o sală polivalentă, care să fie folosită atât pentru evenimente sportive, cât și culturale, investiția făcând parte din strategia culturală.

În raportul de specialitate se propune inițierea procedurilor privind contractarea unui credit bancar în valoare de 25.000.000 de lei, pe termen de 10 ani, cu o perioadă de grație de doi ani și rambursarea de 8 ani. Potrivit estimărilor, cel mai mare grad de îndatorare este în 2016, de 17,99%, iar în anii următori acesta scade spre 15%.

 

Cel mai important proiect al primarului Lungu este blamat de consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, care a afirmat că Lungu vrea să construiască o sală polivalentă din banii sucevenilor, la preţ dublu faţă de cel practicat.

„Ion Lungu reia, pentru a nu ştiu câta oară, promisiunea construirii unei săli polivalente şi ne explică că are nevoie de un credit de 5 milioane de euro dintr-o investiţie totală de 20 de milioane de euro pentru o sala de 5.000 locuri”, a afirmat Cuşnir. Acesta a făcut o paralelă între costul final al sălilor polivalente din Cluj Napoca, cu 7.200 locuri  care a costat 16 milioane de euro, iar cea din Craiova, cu 6.000 de locuri a costat 15 milioane de euro.

„Peste tot în lume, costul sălilor polivalente este 2.000-2.500 euro/loc. Ion Lungu vrea să construiască cu 4.000 de euro/loc”, a spus Cuşnir.

Ion Lungu a arătat că proiectul ar trebui să fie finalizat în circa patru ani de la demararea lucrărilor. Valoarea totală a investiției este de 13.8137 milioane de euro, fără TVA, conform studiului de fezabilitate din decembrie 2010. Din acești bani se va construi o clădire alcătuită din  trei corpuri separate, dispuse în formă de dreptunghi, care va avea o înălțime de 18 metri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.