Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a vorbit despre vizita președintelui statului, Klaus Iohannis, în America, despre care a spus că a fost un succes pentru România și o reconfirmare a încrederii de care se bucură președintele din partea administrației americane.

Este un semnal de încredere pe care Statele Unite ale Americii îl transmite către Klaus Iohannis. Putem spune că vizita președintelui român la Casa Albă a fost una istorică, pentru că a înregistrat mai multe premiere: atât din punct de vedere economic, dar și în ceea ce privește politica de apărare sau cea energetică”, a transmis Angelica Fădor.

Aceasta a menționat și că, în ceea ce privește cooperarea economică, efectele concrete ale vizitei se văd deja, în condițiile în care companiile americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România, în valoare de peste 10 miliarde de dolari.

Ca premieră, putem enumera că este pentru prima dată când un președinte al României este primit la Casa Albă de omologul său de două ori într-un singur mandat. Este știut faptul că în iunie 2017 a avut loc o primă vizită a președintelui Iohannis la Casa Albă. Este totodată pentru prima dată când un președinte al Statelor Unite și un șef de stat român semnează o declarație comună, ceea ce demonstrează consolidarea parteneriatului strategic și faptul că relațiile dintre cele două state au avansat la un nivel fără precedent”, a adăugat Angelica Fădor.

Potrivit acesteia, o premieră o reprezintă și faptul că un președinte al României este primit la Casa Albă nu doar de omologul său ci și de membrii cabinetului său.

Trebuie să menționez că interacțiunea dintre cei doi președinți și cadoul făcut de președintele Trump președintelui României arată o apropiere și chiar o simpatie la nivel personal între cei doi. Vizita de acum, dar și temele abordate, arată o dată în plus că politica externă a președintelui Klaus Iohannis a fost întotdeauna una corectă, iar România și președintele Iohannis pot fi, fără niciun fel de dubiu, o punte de dialog între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii”, a conchis deputatul PNL Angelica Fădor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.