Liderul Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor,  a declarat, după picarea Guvernului, că unul dintre neajunsurile cu care se confruntă candidații la prezidențiale este acela că în viitorul apropiat nu se va vorbi despre președinte, ci despre Parlament și Guvern.

În ceea ce privește votul moțiunii de cenzură, deputatul Nechifor a precizat că  nu simte o bucurie uriașă vis a vis de cele petrecute, însă era necesar ca Guvernul Dăncilă să fie înlocuit. Altfel spus, deputații și senatorii au votat o moțiune  împotriva liderilor și nu împotriva PSD-ului în sine. După cum a precizat deputatul sucevean, în acest moment, situația este una incertă pentru că nu există niciun fel de predictibilitate, astfel nu se pot preconiza schimbările ce vor avea loc pe termen scurt și mediu.

În ceea ce privește decizia luată de parlamentarii Pro România, de a semna și vota moțiunea, Nechifor a precizat că atitudinea lor a fost una fermă și decisivă, întrucât fără cele peste 30 de voturi ale lor, moțiunea nu ar fi trecut, iar parlamentarii PSD trebuie să înțeleagă că nu exista altă cale pentru România.

Pe de altă parte, deputatul Ioan Cătălin Nechifor a vorbit și despre disperarea liderilor PSD. Acesta a precizat că în noaptea de dinaintea votului, colegii lor de la PSD i-au căutat pe majoritatea celor de la Pro România, iar pentru a le influența votul, le-ar fi oferit chiar și sume de bani. Vis a vis de această disperare, deputatul sucevean a precizat că pesediștii și-au făcut-o cu mâna lor, întrucât s-au încăpățânat să pună oameni fără șanse reale să candideze, fie la prezidențiale, fie la funcția de comisar european. Acesta a precizat că dacă pesediștii ar fi acceptat să îl sprijine pe Mircea Diaconu pentru alegerile prezidențiale și nu să o pună pe Dăncilă și dacă ar fi acceptat să o susțină pe Corina Crețu pentru funcția de comisar european și nu să se încăpățâneze să o pună pe Rovana Plumb, care nici astăzi nu a fost validată în funcție, alta ar fi fost situația.

„Le-am căzut Guvernul, că nu-i vina noastră!”, a spus deputatul sucevean Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta a mai adăugat că, în acest moment, este foarte greu să se creeze o majoritate, atât în Senat, cât și în Camera Deputaților, însă trebuie neapărat să se ajungă la un consens.

 

Nechifor: „Vreau să mă asigur că primarii din județul Suceava nu vor fi tratați diferențiat”

 

În ceea ce-i privește pe aleșii locali din județul Suceava, deputatul Nechifor a precizat că își dorește să nu mai fie diferențe între ei. Astfel, indiferent de culoarea politică, primarii suceveni vor fi ajutați să-și termine proiectele sau să înceapă altele noi, cum se întâmpla și pe vremea când acesta se afla la cârma Consiliului Județean Suceava.

„Voi încerca să fac, atât cât îmi va sta în putere, împreună cu echipa Pro România, ceea ce am făcut și în trecut și să asigur acel echilibru între primari. Adică, să nu-i pun în situații separate, să nu-i tratez cu diferențe de nuanță politică așa cum o fac alții și cum mă aștept să facă Gheorghe Flutur. Vreau să mă asigur că resursele Guvernului sunt alocate cât de cât echitabil. Vreau să mă asigur că primarii din județul Suceava, care au proiecte în implementare, nu vor fi tratați diferențiat, pentru că vor avea acces egal la resurse. Acest lucru l-am făcut și când eram președinte al CJ Suceava. Vreau să veghez acest mecanism prin care sunt împărțiți banii publici, pentru că aceștia nu sunt nici ai lui Dăncilă, nici ai lui Dragnea și nu vor fi nici ai lui Orban sau ai lui Klaus Iohannis, ci sunt ai noștri, ai tuturor și trebuie să ajungă în comunități. Spun un lucru de mare valoare: nu sunt comune pesediste, peneliste, pedeliste, ci sunt comune în care trăiesc oameni pe care nu e bine să îi pedepsim pentru că, la un moment dat, au avut o opțiune politică diferită față de cea pe care și-o dorește vreun șef politic”, a explicat deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

 

Nechifor: „Flutur trebuie să se gândească că puterea-i trecătoare”

 

În ceea ce privește organizațiile județene ale PNL și PSD, deputatul sucevean a precizat că social democrații i-au cedat județul lui Flutur. De asemenea, Nechifor îi sugerează președintelui Consiliului Județean Suceava să fie corect cu toți primarii, indiferent de culoarea lor politică, întrucât oamenii din toate localitățile trebuie tratați cu egalitate și pentru toți acești oameni, instituțiile competente trebuie să se zbată să le fie bine.

„I-au cedat județul lui Flutur și i-au alocat și o sumă mare de bani. Gheorghe Flutur este acum călare pe PSD și va continua să dea în PSD și nu cred că este tocmai normal pentru că el trebuie să înțeleagă că este președintele tuturor primarilor. Îi recomand să fie foarte atent! Este la o vârstă de maturitate politică prin care poate demonstra că poate fi în continuare un tip așezat, pentru că sub guvernarea PSD a fost mai puțin vocal. Trebuie să se gândească foarte atent că puterea-i trecătoare. Cel mai greu lucru în viață în politică este să te menții la putere”, a conchis deputatul sucevean Ioan Cătălin Nechifor.

Trebuie precizat că declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de presă susținută de către deputatul Nechifor, alături de membrii Pro România Suceava Luminița Chihai, Cătălina Vartic și Neculai Bereanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.