Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a participat luni, în comuna Moldova Suliţa, la recepţia lucrărilor de modernizare a aproape cinci kilometri din drumul judeţean Pojorâta – Izvoarele Sucevei.

Potrivit acestuia proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Comun  România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, și a avut o valoare de 8.402.340,29 lei, fiind finalizat la data de 8 noiembrie. Președintele CJ Suceava a mai spus că lucrarea a fost realizată de firma SC Transporturi Auto SA Botoşani, iar aceasta a avut de modernizat 4,735 de kilometri de drum judeţean, executarea  de şanţuri protejate cu dale din beton în lungime de 4.100 de metri liniari, ziduri de sprijin din gabioane şi construcţia mai multor poduri şi podeţe.

"Lucrarea este de calitate foarte bună, este una din lucrurile de referinţă din judeţ pentru că această structură din beton va permite în perioada următoare o utilizare eficientă. Aici, avem şi trafic greu pentru că e zonă de munte, e zonă de transport cu gabarit ridicat, însă această combinaţie care presupune şi şanţuri de protecţie laterală, presupune şi structură din beton ne asigură toate condiţiile ca această structură să poată fi folosită” a declarat Cătălin Ioan Nechifor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor a apreciat că lucrările la acest obiectiv de investiţii sunt de calitate foarte bună şi de referinţă pentru judeţ.

În viitorul apropiat Consiliul Judeţean Suceava va avea în vedere găsirea unei finanţări în cadrul aceluiaşi Program Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova pentru a putea închide punctul de frontieră.

"Pentru viitorul apropiat, tot pe o componentă legată de Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, va trebui să mai găsim o finanţare astfel încât să închidem punctul de frontieră. Astăzi putem spune cu certitudine că de la intersecţia cu drumul DN17, de la Pojorâta până aici în Moldova Suliţa şi spre Izvoarele Sucevei avem tronson legat fiind vorba de câteva localităţi importante, Pojorâta, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei, care de ani de zile au fost lăsate cumva mai deoparte. Preocuparea a fost ca din aceşti bani care sunt pe legătura cu Ucraina să putem fructifica o investiţie foarte importantă, şi cred, aşteptată de cei care trăiesc în aceste localităţi", a spus Nechifor.

Alături de Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-a aflat Prefectul Judeţului Suceava, Florin Sinescu, directorul Direcţiei Judeţene Drumuri şi Poduri, Avădănii Radu, dirigintele de şantier şi constructorul.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.