Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat la Realitatea TV de ce ar fi pornit războiul declarațiilor dintre Elena Udrea și Elena Băsescu, aceasta din urmă acuzând-o pe șefa PMP că a interzis strângerea de semnături pentru actualul prezidențiabil al PMP, Cristian Diaconescu.

„Eu cred că Elena Băsescu a făcut o afirmaţie care este pornită din faptul că ar fi influenţată. Probabil că Elena Băsescu consideră, în acest moment, că nu mai are prezenţă publică în calitate de europarlamentar şi din pricina Elenei Udrea, lucru care e greu de dedus acum. Se speculează. Poate sau nu să fie adevărat.

Pe de altă parte, dacă ne gândim la Elena Băsescu trebuie să ne gândim la o persoană care este adult, care are un copil, se pregăteşte de al doilea şi care are o familie complexă. O familie care pe jumătate, mă refer la familia Băsescu, simpatizează PMP şi cealaltă jumătate, familia Ionescu, adică Bebe Ionescu – partenerul de afaceri al lui Videanu, care simpatizează PDL.

Elena Băsescu este sfâşiată în acest moment între dorinţa de a face servicii partidului său, cu frustrarea că nu este foarte activă la nivel de PMP, şi dorinţa familiei sale de a ajuta PDL. Numai că ce nu înţeleg cei din PDL este că, în mod paradoxal astăzi, sunt dependenţi de candidatura lui Udrea pentru că domnul Iohannis, în calitatea sa de candidat, nu va reuşi să îl marteleze pe Victor Ponta.

O campanie doar cu Ponta, Iohannis, Cristian Diaconescu şi Macovei îl face sigur preşedinte pe Ponta. O campanie cu Ponta, Iohannis, Udrea şi Macovei e un cu totul alt soi de mâncare, pe care Ponta şi baronii nu o vor putea îngurguta. Şi de aceea e atât de multă tensiune pe acest subiect. Nu că ar fi războiul Elenelor, ci că ar fi un război care poate să influenţeze în mod decisiv conţinutul acestei campanii”, a spus Guşă.

sursa: pesurse.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.