Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, 14 aprilie, în conferința săptămânală de presă, care este structura comisiei tehnice care va stabili tema de proiect pentru Parcul Șipote. Totodată, edilul a cerut să nu-și asume alții meritele pentru Parcul Șipote.

Totodată, Ion Lungu a anunțat că a fost constituită comisia tehnică în vederea stabilirii temei de proiect pentru amenajarea Parcului Șipote. Astfel, din partea USV va fi Cezar Valentin Tomescu, din partea Ordinului Arhitecților vor fi Corina Roncea, Florin Manole și Bogdan Adomniței ca membri titulari, iar Alexandru Olteani și Iulia Cosovan membri de rezervă, din partea Direcției Silvice este desemnat Ovidiu Morari, din partea Direcției pentru Cultură – Aurel Buzincu, iar din partea societății civile Alin Opincaru și Sînziana Râșca. Din comisie vor mai face parte directorii direcțiilor Urbanism, Fonduri Europene și Patrimoniu din cadrul Primăriei Suceava.

Edilul a subliniat că această comisie va stabili tema de proiectare care se va aproba în Consiliul Local.

„Văd că se încearcă să se confiște politic proiectul de reabilitare a Parcului Șipote din partea partidelor politice și chiar din partea societății civile. Văd reprezentanți ai societății civile care încearcă să-și dea importanță că ei au un merit deosebit în acest proiect. Eu spun foarte clar că trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Totuși, meritul este al municipalității, de 15 ani m-am zbătut să aduc Parcul Șipote la Suceava. Am reușit, sigur, nu singur. Am mulțumit celor care m-au ajutat. Eu zic să nu politizăm. Proiectul de hotărâre va fi făcut la inițiativa primarului și, sigur, dacă vor fi și grupuri de consilieri, vor fi și ele pe acest proiect de hotărâre”, a declarat primarul Ion Lungu, care a adăugat că: „Fac un apel să facem o treabă bună în ceea ce ne-am propus la Parcul Șipote și să lăsăm această asumare de merite și confiscare pe criterii politice sau de societate civilă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.