Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, prezent la ședința regională a filialelor PMP din Nord-Est de la Gura Humorului, a declarat că formațiunea pe care o conduce a strâns un milion de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi.

Am spus-o de mai bine de trei ani, în mod constant, că o reformă reală a administrației publice locale înseamnă, într-un prim pas, revenirea la alegerea primarilor în două tururi, și iată că protocolul pe care l-am semnat cu PNL, înainte de investirea Guvernului Orban, produce efecte”, a declarat Eugen Tomac.

Președintele PMP consideră că acesta este un pas important, pentru că România are nevoie de această resetare reală și ea poate începe prin revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai importante evenimente din acest an, pentru că avem comunități unde în 2016 oamenii au fost aleși cu 7, 8 sau 9% din numărul total de alegători drept primari în comunitățile lor și nu au autoritatea necesară, nu au suportul necesar din partea comunității pentru a lua măsuri, pentru a implementa o serie de reforme sau există comunități unde primarii nu au fost în stare să atragă fonduri europene să facă investiții”, a mai declarat Eugen Tomac.

Acesta a precizat că prin alegerea în două tururi, cu siguranță, va avea mulți primari, pentru că în partidul său sunt oameni bine pregătiți.

Am intrat în linie dreaptă, am stabilit targhetul pentru fiecare localitate și vrem să avem cât mai mulți primari. Prin alegerea primarului în două turui, sigur vom avea foarte mulți primari, pentru că avem foarte mulți oameni bine pregătiți, dar într-un singur tur este mai dificil să obții un consens din partea localității pentru a primi cele mai multe voturi. În schimb, în turul II câștigă cel mai bun, și asta cred că e un lucru foarte benefic pentru democrația românească”, a conchis Eugen Tomac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.