Există, spre mirarea noastră, în ziua de azi, aici, printre noi, oamneni mult prea ocupați să facă lucruri bune, ca să poată vorbi despre planuri sau să facă promisiuni îndepărtate.

Departe de lumina reflectoarelor, de foarte multe ori pe ascuns, oamenii adevărați despre care dorim să vorbim fac la propriu fapte lăudabile în beneficiul cetățenilor Bucovinei. Despre câteva asemenea fapte dorim să scriem, pentru că ni se pare drept să mai scriem și despre fapte bune, mai ales când se întâmplă în ograda noastră.
Primul fapt, mediatizat ce e drept de cei de la Monitorul pentru că s-a întâmplat exact la Gala organizată de ei, dar trecută cu vederea în rest, a fost prezența lui Marius Ursaciuc. La prima vedere, nimic neobișnuit, dat fiind ca primarul din Gura Humorului a fost prezentator și la prima asemenea manifestare, dar, în acest an, Marius Ursaciuc a fost premiat ca cel mai bun primar din regiunea de nord-est, și în momentul galei ar fi trebuit să se afle la Brașov, unde să primească laurii și recunoașterea meritată. A preferat să fie alături de premiații Bucovinei, suflet și organizator al serii, seară la care a venit însoțit de prieteni, contribuind astfel și la partea de binefacere a evenimentului. Credem că în ziua de azi, plină de politicieni care se laudă singuri pentru lucruri pe care le vor face, un om care renunță să fie lăudat și recompensat pentru a putea lăuda pe alții merită toată stima noastră.
Celălalt fapt despre care vrem să vă vorbim este recenta campanie umanitară de la Câmpulung Moldovenesc. Începută din dorința unui copil bolnav de a împărtăși un pic de bucurie și altor copii bolnavi, campania "Și tu poți fi Moș Crăciun" a avut parte de un asemenea succes, încât deputatul Radu Surugiu a decis să o repornească și la Gura Humorului, având pentru asta sprijinul Primăriei și, normal, al primarului Marius Ursaciuc. Dacă partea de la Câmpulung s-a încheiat cu un spectacol la care au participat peste 200 de persoane, copii bolnavi, aparținători și copii care au susținut o bună parte a spectacolului, cea de la Gura Humorului se va finaliza joi, 19 decembrie, odată cu venirea Moșului pe esplanada muzeului și cu aprinderea bradului și a instalațiilor luminoase ale orașului.
Deputatul Radu Surugiu ne spune doar ce s-a întâmplat la Câmpulung, printr-un comunicat de presă succint, prin care atribuie merite tuturor, dând senzația că el doar a fost acolo. Sigur că suntem tentați să-l credem atunci când lista celor care au contribuit la eveniment îi conține pe reputatul Gelu Puiu, sau pe primarii Mihăiță Negură, Tudor Zdrob, Bogdan Codreanu și Saghin Virgil, dar vă garantăm că nu este așa. Nu știm cât din câte a făcut Radu Surugiu ca Deputat și cât ca om impresionat de suferințele copiilor din Câmpulung, dar știm sigur că vineri noapte era la Gura Humorului, regizând surpriza cu Adi Bezna și Sorin Poclitaru.
Despre astfel de oameni, oameni care fac cinste celor care i-au ales, credem noi că merită să scriem. Binele există, numai că este mediatizat foarte rar, presa preferând scandalurile. Indiferent de audiența binelui, noi mai credem că binele făcut altora se transformă în binele nostru comun. Campania "Şi tu poți fi Moș Crăciun" a avut parte de 66 de voluntari, nominalizarea lor fiind inutilă, atâta vreme cât au dorit să rămână anonimi, iar nominalizarea unora în detrimentul altora chiar adversă spiritului acestei acțiuni. Considerăm important că atâția oameni au reușit să se adune pentru a umple sacul Moșului și le dorim să mai încerce și cu alte ocazii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.