Manifestațiile de stradă sunt pregătite între 14 și 22 martie

protest vaciFermierii români se organizează în vederea desfășurării unui amplu protest! Pe lista revendicărilor se mai adaugă unele solicitări pe măsură ce se scurg orele și zilele. Plata subvențiilor, interzicerea vânzării terenurilor către străini, sprijinirea fermierilor români, subvențiile pe pășuni să ajungă în mâinile fermierilor, nu în buzunarele șmecherilor, sunt doar câteva dintre revendicări. Mai mult, agricultorii români sunt instruiți cum să vină echipați la protest și cu ce să fie „înarmați” chiar pe o pagină de socializare a unui fermier. Fermierul Costel Caraș sună adunarea și se ocupă îndeaproape de organizarea unui mare protest a celor care lucrează în agricultură și zootehnie. Lista cu revendicările agricultorilor circulă cu repeziciune în mediul online. Costel Caraș vrea să fie totul organizat în detaliu. Din acest motiv, a publicat pe pagina sa de Facebook și o listă cu echipamentul pe care trebuie să-l aibă un fermier protestatar, dar și cu ce trebuie să fie „înarmat”. Fermierul a gândit deja și traseul protestatarilor care ar trebui să ia cu asalt Bucureștiul. „Pentru a fi un protest eficient trebuie să fim disciplinați și bine organizați. Este necesar ca fiecare participant să fie dotat cu: 1. Îmbrăcăminte și mai ales încălțăminte sport; 2. O sticlă de apă și câteva sandwich-uri (2-3); 3. Un fluier sau o goarnă, o tobă, o talangă, etc. Oricum, toți trebuie să avem câte un fluier; 4. Un lacăt cu cheie; 5. Câte 2-3 ouă protejate pe toate părțile într-un cofraj (să nu se spargă). Ouăle trebuie păstrate la căldură în perioada 07 martie – până la miting; 6. O sticlă de 1 litru cu lapte; 7. O pungă cu un kilogram de grâu; 8. O pungă rezistentă cu un kilogram de bălegar; 9. O pereche de ochelari de soare. 10. Un fes (căciulă). Este interzisă participarea la protest cu: 1. Băuturi alcoolice; 2. Briceag, cuțit, etc.; 3. Bâte, ciomege, etc.. Vă rog pe toți, când dau semnalul, să vă puteți pregăti cu punctele 1-10 în două zile. Există posibilitatea să acționăm între 14 și 22 martie. Protestul va avea loc în fața Ministerului Agriculturi, urmat de un marș prin fața Guvernului, cu finalul protestului în fața Parlamentului. Vor fi patru grupuri de manifestanți. Întâlnirea manifestanților va fi în 4 locații diferite, la intrarea în București. Acolo ne vom organiza și, după organizare, ne vom deplasa, în marș, până în fața Ministerului Agriculturii. Locurile de întâlnire, la intrările în București, le veți afla la timpul potrivit. Marșul nostru va însuma în total 10-15 kilometri. Rog pe cei care știu că au probleme de sănătate să-și facă bine socotelile.

Toți pentru unul, unul pentru toți! Înscrierile la protest pe Facebook sau prin sms la 0740491817 sau 0740134954, mesaj: Particip – Nume și prenume”, este apelul făcut de Costel Caraș care are o fermă cu aproximativ 100 de capete de vaci de lapte. Fermierul este președintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, și nu este la prima experiență în organizarea unui protest. În 2013, când a izbuncnit scandalul aflatoxinei din lapte cu efecte devastatoare asupra prețului laptelui românesc și a comercializării acestuia, fermierul a vărsat pe câmp 8.000 de litri de lapte.Listă deschisă cu revendicările fermierilor
Plata tuturorsubvențiilor până la 31 martie.

Eliminarea condiționărilor abuzive în acordarea subvențiilor.
Eliminarea birocrației în acordarea subvențiilor.
Subvențiile pentru pășuni să fie încasate numai de către fermierii activi sau de către asociațiile de fermieri activi.
Pe terenurile agricole, prioritară este agricultura și nu vânătoarea.
Echitate în controlul sanitar veterinar al materiilor prime și al mărfurilor alimentare din intern și din import, inclusiv în schimbul intracomunitar. Statul român nu poate fi pentru agricultorii străini mumă și pentru agricultorii români ciumă.
Sprijinirea agricultorului român, în lupta inegală cu producătorii și comercianții din vest.
Prezența obligatorie, în proporția de 51%, a produselor alimentare românești în rețelele de supermarketuri.
Un nou sistem de etichetare al produselor alimentare, cu precizarea clară a provenienței materiei prime.
Interzicerea vânzării terenurilor către străini și recuperarea terenurilor deja vândute.
Verificarea urgentă a legalității tuturor contractelor de concesionare a pășunilor din comunele din România.
Definitivarea Amenajamentelor Pastorale, cel târziu până la sfârșitul anului 2016.
Reglementarea, în favoarea producătorilor autohtoni, a importurilor de produse agricole în România.
Colorarea motorinei și reducerea prețului la 50% din prețul practicat la pompă.

„Până pe data de 14.03.2016 vreau să finalizăm înscrierile participanților la protest. Avem nevoie, în medie, de 75 de înscrieri pe zi. În prima zi s-au înscris 8. Nu e glumă. Mă sună mulți și-mi spun că le e frică să se înscrie pe listă. OK. Vă înțeleg. Într-o țară gestionată de un stat ostil populației și mai ales ostil agriculturii, e normal. Cei care nu doriți să vă înscrieți pe lista vizibilă, vă rog să vă înscrieți prin SMS cu mesajul: Particip – Nume + prenume, pe telefonul meu 0740491817”, a scris fermierul pe pagina sa de Facebook. Protestul ar trebui să aibă loc după data de 20 martie 2016. Agricultura este într-o stare de tensiune continuă! Se vor coaliza agricultorii români? Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine amenință și el cu proteste, Federația Crescătorilor de Bovine anunța la un moment dat că a strâns o listă cu 8.000 de fermieri care vor să ia cu asalt Bucureștiul.

Costel Caraș este unul dintre cei mai vocali fermieri români. În 2012, a venit la un protest, organizat de Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) în Piața Victoriei din București, cu un tractor uriaș de care avea spânzurată o vacă din plastic. Fermierul este un aprig susținător al fermelor românești și dușman declarat al importurilor de lapte care-i aduc pe fermierii noștri în pragul falimentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.