Creată, ca şi prima parte a acestui proiect filatelic, prin îmbinarea elementelor florei cu ceasuri de colecţie realizate la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi în secolul al XIX-lea, în Franţa, Germania, Austria şi Elveţia, emisiunea prezintă 6 specii de plante şi orele de înflorire ale acestora.
Astfel, pe timbrul cu valoarea nominală de 0,50 lei este ilustrată Liliuţa (Anthericum ramosum L.), a cărei oră de înflorire este 15, indicată printr-un ceas de masă, Japy Frères, Beaucourt, 1823-1849. Marca poştală cu valoarea nominală de 1,20 lei ilustrează planta Barba împăratului (Mirabilis jalapa L.), alături de imaginea unui ceas de masă, Kienzle, Germania, din secolul al XIX-lea, ce a aparţinut istoricului Nicolae Iorga şi care indică ora de înflorire a acesteia – 17. Laurul porcesc (Datura stramonium L.), a cărui oră de înflorire (18) este indicată de un ceas de buzunar tip Jacquemarts, cu repetiţie, Robert et Courvoisier, Geneva, 1790-1800, a fost ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei. Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 lei este ilustrat Ospăţelul de noapte sau Opaiţul (Silene latifolia Poir.), a cărui oră de înflorire este 19, indicată printr-un ceas de voiaj cu sonerie şi repetiţie, Austria, începutul secolului al XIX-lea. Marca poştală cu valoarea nominală de 3,10 lei prezintă Regina Nopţii (Nicotiana alata Link & Otto) împreună cu un ceas de şemineu, atelier anonim, Paris, secolul al XIX-lea, care indică ora de înflorire a acesteia – 20. Luminiţa nopţii (Oenothera biennis L.), a cărei oră de înflorire (21) este ilustrată de un ceas de masă miniatural, Franţa, secolul al XIX-lea, se regăseşte pe timbrul cu valoarea nominală de 4,70 lei.
Alături de cele 6 timbre, emisiunea este completată de 2 plicuri prima zi şi un produs filatelic special. Ca şi forme de machetare au fost folosite colile de 80 de timbre, minicolile de 8 timbre + 1 vignetă şi coliţă dantelată cu cele 6 timbre ale emisiunii.
Albumul filatelic este realizat într-un tiraj limitat de 400 exemplare şi echipat cu coliţa dantelată cu cele 6 timbre ale emisiunii, numerotată, şi un carton filatelic special, echipat cu seria emisiunii „Ceasul florilor II”, numerotat şi obliterat cu ştampila „prima zi”, şi respectiv seria emisiunii „Flori din arii protejate – Munţii Rodnei”, emisă în anul 2009, obliterată cu ştampila specială REMEMBER FILATELIC.
Începând cu ziua de vineri, 21 iunie, emisiunea de mărci poştale Ceasul florilor II va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.
Lasa un raspuns