Candidatul Pro România pentru funcția de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a prezentat mai multe variante alternative care se pot moderniza în cooperare cu localitățile din zona metropolitană și care vor putea descongestiona traficul rutier din municipiu.

Potrivit acestuia, astăzi, municipiul Suceava este străbătut de două drumuri naționale, DN 2 și DN 17 care sunt extrem de aglomerate, iar accesul către municipiu din localitățile din jur se realizează doar pe aceste două drumuri, plus câteva drumuri județene.

„Am identificat, la nivelul localităților, câteva drumuri care figurează deja în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale, ele sunt inventariate. Vorbim de drumuri care sunt astăzi balastate și pot fi modernizate”, a declarat Florin Sinescu.

Acesta a prezentat și câteva variante care ar putea fi dezvoltate în perioada următoare, pentru descongestionarea traficului rutier în municipiul Suceava, una dintre variante fiind drumul din Sfântu Ilie care duce la Trei Movile.

„Este un drum care este profilat, este balastat, are o lățime corespunzătoare. Prin amenajare am putea duce tot ce înseamnă cartierul Obcini, care vor să circule spre Gura Humorului, prin această zonă. Este un drum paralel cu DN17”, a precizat candidatul Pro România.

O zonă care are nevoie de multă atenție, potrivit lui Florin Sinescu, este zona Pătrăuți și Lipoveni, unde există un drum care trece pe lângă acumularea Mihoveni și ajunge în strada Aurel Vlaicu, în zona gării.

„Este o stradă care azi e înfundată, iar oamenii de acolo nu au mijloc de transport în comun. S-au plâns de faptul că nu există mijloc de transport până în capătul străzii Aurel Vlaicu. Un alt drum dintre Lipoveni și Suceava, care există, dar este modernizat doar parțial, putem să îl punem în funcțiune pe această zonă metropolitană,  iar accesul dinspre Mitocul Dragomirnei în mod categoric poate fi mult mai facil, având o a doua opțiune”, a explicat Florin Sinescu.

O altă variantă de drum profilat la o lățime corespunzătoare și balastat este cel din Mitocaș, care ajunge în cartierul Burdujeni.

„Cea mai aglomerată zonă, din punctul meu de vedere, este zona Ipotești. Fostul primar Dumitru Corjuc a avut inițiativa să lucreze un proiect comun cu Ion Lungu, din păcate inițiativa nu a primit un accept de a dezvolta o cale alternativă și  astăzi circulăm doar pe acest drum județean și vedem ce se întâmplă la semaforul de la Bibliotecă, cum se circulă, acolo fiind singura zonă de acces din Ipotești”, a transmis Florin Sinescu.

Acesta a prezentat și alternativa, respectiv un drum de legătură între Ipotești și strada Universității.

Potrivit candidatului Pro România, acestea sunt doar câteva exemple de proiecte de rute alternative care pot fi funcționale în perioada următoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.