Troița de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava care reprezintă scena Învierii Lui Iisus Hristos a fost sfințită marți, 27 aprilie de către un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și directorul Aeroportului, Ioan Măriuța. Președintele Flutur a țsubliniat că Troița s-a făcut la inițiativa și cu binecuvântarea fostului arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen.
„E o mare bucurie ca în Săptămâna Patimilor să particip la slujba de sfințire a acestei Troițe care simbolizează Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Trebuie să-i mulțumesc Bunului Dumnezeu și, iertată-mi fie lipsa de modestie, trebuie să spun că mi-a aparținut această inițiativă de ridicare a Troiței, care s-a realizat cu binecuvântarea ÎPS Pimen. Am socotit că trebuie să aducem o rugăciune aici unde pentru prima dată în 2009 împreună cu părintele stareț de la Putna, părintele Melchisedec, veneam cu o delegație de la Ierusalim și aduceam Sfânta Lumină, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și a ÎPS Pimen, Sfânta Lumină care ne-a călăuzit, ne călăuzește ne binecuvântează și ne luminează calea de fiecare dată. În fiecare an mai puțin anul trecut din cauza pandemiei s-a adus Sfânta Lumină aici la Suceava și am socotit că e bine să ne aducem aminte, să ne rugăm Bunului Dumnezeu și aici pe Aeroportul care este de fapt fereastra către cer, către văzduh”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Acesta a subliniat că dacă în urmă cu mai mulți ani pe aeroportul sucevean circulau 30 000 – 40 000 de pasageri anual și, în doar patru ani numărul acestora a crescut de zece ori.
„Nu este mai mare bucurie și miracol decât că și Bucovina se leagă cu Țara și cu lumea și uitați-vă că numai în ultima lună am anunțat trei noi destinații internaționale, respectiv: capitala Europei, dar și cu Marea Britanie alte curse. Avem acum speranțe și spre Spania, avem speranțe spre Tel Aviv și ne rugăm Bunului Dumnezeu ca pelerinii care merg în Țara Sfântă să aibă curse.
Îmi aduc aminte cu drag cum devenea aeroportul un dispecerat pentru preacucernicii părinți care veneau de la Cernăuți și aici primeau lumânările și plecau însoțiți de coloane de mașini de Poliție să ajungă la timp. Sau în Basarabia, sau în Ardeal de aici au plecat în 2009, cel puțin. Sau avionul mic care a venit de la Constanța și a luat Lumina Sfântă de aici. A fost un început în toate și eu sunt foarte bucuros că sunt contemporan cu aceste vremuri. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat patru ani la rând să putem merge la Ierusalim să aducem Sfânta Lumină”, a conchis Gheorghe Flutur.
Lasa un raspuns