Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările care se realizează la Centrul de Radioterapie care se construiește în parteneriat public-privat în curtea Spitalului Vechi Suceava.

„Este o investiție de aproximativ 3 milioane de euro, reprezentând numai clădirea de 2200 de mp, iar investiția în dotările interioare este tot de circa 3 milioane de euro. Aici este o construcție specială, cu pereți care să reziste la radio-activitate. În momentul de față se lucrează la racordarea utilităților și la finisajele interne. Potrivit constructorului, lucrarea va fi gata spre finalul anului”, a precizat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, spitalul dispune deja de un aparat pentru radiații, care are o capacitate de circa 700 de pacienți pe an, iar dacă situația va impune, va mai fi adus un aparat.

„În prezent, bolnavii de cancer de aici din zonă se programează, din păcate, la alte spitale, la Iași, la Cluj, la Târgu Mureș și este extrem de mare nevoie de această investiție”, a mai precizat președintele CJ Suceava.

Alături de Gheorghe Flutur a fost prezent și  directorul spitalului, doctorul Alexandru Calancea care și-a exprimat convingerea că unitatea medicală va deveni un etalon la nivel regional și la nivel național.

„Este un mare câștig pentru pacienții din Suceava. Nu pot decât să mă bucur că Spitalul Județean Suceava este într-o direcție foarte bună, din punctul meu de vedere. Sunt specialități noi, laboratoare noi. Sunt mulți colegi tineri din centre universitare care deja au venit și au pus umărul alături de noi la munca pe care o desfășurăm zi de zi, alți colegi care și-au exprimat dorința de a se alătura echipei în viitorul apropiat. Nu pot decât să îmi exprim bucuria și convingerea că acest spital își va reface strălucirea în cel mai scurt timp și vom deveni un etalon în zona Bucovinei, în zona Moldovei, la nivel regional și la nivel național”, a declarat Alexandru Calancea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.