Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a luat cuvântul la Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European. Flutur a vorbit în calitate de președinte al Ligii Alesilor Locali PNL precizând că este obligatorie dezvoltarea infrastructurii rutiere.

„Eu m-am angajat la nivelul aleșilor locali, președinte al unui consiliu județean din nordul țării. Vreau să ajungă mai multă Europă și la noi, pe calea aerului, pe autostrăzi, pe calea ferată. Avem nevoie de mai multă Europa. Aștept de la viitoare conducere a Comisiei Europene, și țin să precizez că am discutat cu Manfred Weber (n.r. candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene) de dimineață, găsirea unor pârghii pentru a putea convinge un guvern național să facă astefel de investiții în infrastructură, să lege zonele sărace ale țării de celelate părți. Noi trebuie să găsim acele soluții. Luptăm să venim la guvernare!, a spus Flutur.

Comisia Europeană va trebui să gândească politici strategice să ajungă spre granița de est a Uniunii Europene a transmis președintele PNL Suceava.

„Altfel diferența dintre zona de est a Uniunii Europene și celealte regiuni este de 50-60 % în minus. Acest lucru nu este unul bun și dacă nu ai legătură cu o autostradă nu este în regulă. Aici este bătălia noastră să convingem autoritățile naționale și să găsim pârghii pentru ca Bruxelles-ul să țină cont de inițiativele locale, deoarece până acum s-a mers pe alocarea banilor de sus în jos. La inițiativele de jos în sus, cred că Partidul Popular European, trebuie să aibă un cuvânt mai mare de spus în viioarea politică de alocare a resurselor”, a transmis Flutur conducerii PPE aflate la București.

Gheorghe Flutur a vorbit despre sistemul medical și realizările de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava și despre creșterea numărului de zboruri de pe aeroportul „Ștefan Cel Mare”, despre investițiile în învățământ și în turism și clustere pe agricultură.

„Vin dintr-o regiune care are doar 39 la sută din media PIB-ului european, o regiune modestă, săracă și cu zero kilometri de autostradă. E drept, ieri s-a făcut primul metru, dar în semn de protest față de guvernul național care nu vrea să ne audă. Dacă nu se înțelege că trebuie să deschidem și aceste zone se întâmplă migrației forței de muncă. E o zonă din care aproape un milion de oameni sunt plecați în afară la muncă. Familiile lor sunt despărțite. Sunt zone unde se nasc mai mulți copii de-ai noști în Italia sau Spania decât acasă cu un efect negativ demografic”, a spus Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.