În perioada 12-16 iulie , la Grădinița cu Program Normal ,,Stejărelul” Cajvana s-a desfășurat grădinița de vară ,,Grădiniță pentru toți”. Acest proiect a avut ca și grup țintă 60 de preșcolari care pe perioada pandemiei nu au avut acces la educația sincron, din lipsa mijloacelor de comunicare online.
Cele care au coordonat activitățile, prof. Maierean Magdalena și Ungurean Liliana, directorul grădiniței, ne-au declarat că izolarea a adus cu ea multe drame nebănuite, iar activitățile online îi lipsesc pe copii de un mediu social și de o relaționare care are valențe mult mai profunde decât simpla acumulare de cunoștințe.
„Grădinița nu este doar un spațiu pentru învățare, ci și pentru învățarea abilităților sociale și emoționale. Iar acest spațiu a lipsit! Când un copil spune „îmi e dor de colegii mei și aș vrea să mă întorc la grădi din nou” el dă glas unor nevoi emoționale, psihologice extrem de profunde: nevoia de apartenență, nevoia de conexiune, nevoia de a ne raporta la un model, fie el în persoana educatoarei sau a unui coleg”, au transmis cadrele didactice.
La proiect au participat un număr de 60 preșcolari, 28 de cadre didactice de la GPN ,,Stejărelul” Cajvana și de la grădinițele partenere: GPP ,,Gulliver” și GPP ,,Prichindelul” Suceava, părinți, parteneri, sponsori. Proiectul a avut ca partener și Primăria orașului Cajvana prin prezența domnului primar Tomăscu Gheorghe.
În prima zi copiii s-au jucat împreună jocuri de autocunoaștere și intercunoaștere și și-au confecționat jucării din materiale reciclabile.
A doua zi au călătorit în „Lumea micilor cercetători” și au efectuat experimente științifice interesante și atractive.
Ziua de miercuri a fost dedicată sportului și întrecerilor sportive desfășurate la Sala de sport.
Joi, copiii s-au relaxat în natură, au cules plante medicinale și au ecologizat un colț de pădure. Transportul copiilor a fost asigurat cu microbuzul școlar al Liceului Tehnologic ,,Ștefan cel Mare” Cajvana prin bunăvoința domnului director , prof. Robu Nicolae, unul dintre partenerii din proiect.
În fiecare zi, copiii au fost recompensați cu premii și diplome oferite de sponsorii care ni s-au alăturat în acest proiect.
Directorul unității de învățământ, Ungurean Liliana, ne-a delarat că proiectul a fost un succes.
„Atât copiii, cât și părinții, au fost încântați de activitățile desfășurate. Copiii au învățat să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine și în ceilalți, să se cunoască unii pe alții, să lege prietenii, şi, mai ales, să se bucure împreună”, a transmis Liliana Ungurean.
Proiectul s-a finalizat cu ,,Carnavalul Prieteniei”, copiii au făcut tort și prăjituri, au dansat și s-au distrat împreună.
Lasa un raspuns