Pescuitul este o activitate mult prea puțin discutată în ultima perioadă, iar când spunem mult prea puțin, luăm în calcul în special numărul mare de persoane pe care le atrage, bărbați și femei deopotrivă. La o primă vedere, pentru un necunoscător, lucrurile pot părea extrem de banale, poate puțin anoste, însă adevărul este cu totul altul. 

 

Odată ce ajungi să înțelegi complexitatea acestui sport, precum și câte tipuri de pescuit există, ce undițe să alegi pentru fiecare în parte sau ce momeli sunt potrivite, constați că lucrurile nu mai sunt atât de simple, iar pescuitul este chiar o provocare care necesită timp, îndemânare și de ce nu, inteligență. 

 

Iată de ce din ce în ce mai mulți pescari aleg tehnica pescuitului la feeder:

 

  • Tehnică precisă și sigură

 

Una dintre cele mai răspândite tehnici și care a atras nenumărați pasionați, este pescuitul la feeder. Acest tip de pescuit este folosit în special pentru peștii mari, precum crapul sau carasul și se datorează faptului că ei sunt atrași către cârligul principal al monturii. Este o tehnică foarte precisă datorită nadei și momelii, care sunt  foarte apropiate și care creează o zonă capcană.

 

Dacă ești curios să afli dacă tehnica dă roade și ai nevoie de hrană  bună pentru pești, vezi aici nada de pescuit la feeder de la Fishingmall.ro, care te va ajuta să obții cele mai bune rezultate, în cel mai scurt timp. La fel ca în cazul altor tehnici din acest sport, momeala folosită este esențială. Ea trebuie să fie lansată din poziția precisă, astfel încât peștele să nu aibă vreo scăpare. Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că echipamentele trebuie să fie de calitate dacă vrei o captură cât mai importantă.

 

  • Simplu de executat

 

Pescuitul la feeder este o tehnică nouă, dar care ia amploare din ce în ce mai mult, fiind aleasă de foarte mulți pescari. Este simplu de executat și foarte eficientă în capturarea peștilor pașnici. Coșulețele momitoare trebuie aruncate cu o frecvență de zece minute, întrucât este posibil ca peştii să nu apară de la început. Tot ele au adus și numele acestei tehnici, care provine din engleză și se referă strict la aceste coșulețe. Din fericire, prin metoda feeder, captura odată momită va avea șanse minime de a scăpa.

 

Un alt avantaj al metodei feeder este faptul că nu necesită prea multe ustensile. Dacă ai nada potrivită și știi cum să o prepari, ai toate șansele de partea ta. Următoarea cină cu crap va fi un deliciu pentru toată familia și o reușită pentru tine. Cu siguranță vei fi apreciat pentru munca ta.

 

În concluzie, pescuitul la feeder este o tehnică accesibilă pentru toți pescarii, chiar și pentru tine, indiferent dacă ești la început sau ești deja profesionist. Ai șanse mari de reușită datorită eficienței acesteia. Încearcă și tu metoda și vezi ce rezultate poți avea! 

 

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.