Rezultatele a zece dintre cele 50 de teste prelevate de la cetățenii din orașul Broșteni care au intrat în contact cu persoanele infectate cu coronavirus sunt pozitive. Anunțul a fost făcut de către primarul orașului Broșteni, Mihai Molodeschi, care încă se află internat la Spitalul Județean Suceava. Acesta a precizat că, în prezent, DSP împreună cu autoritățile locale identifică contacții celor zece persoane depistate pozitiv pentru a preleva probe și de la acestea.

„În urma testărilor contacților noștri sunt zece noi cazuri pozitive, din care trei din Primărie. Toate persoanele sunt izolate la domiciliu. Mâine, 24 aprilie, la ora 8.30 vom face testarea contacților acestora și în urma rezultatelor vom face o retestare săptămâna viitoare. Obligatoriu, cei care ies afară trebuie să poarte mască și mănuși”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul Mihai Molodeschi.

Acesta a subliniat că pentru a limita răspândirea virusului deplasarea spre Vatra Dornei pentru treburi urgente se va putea face doar miercurea, iar toți cetățenii care au simptome de răceală trebuie să se adreseze medicului de familie care îi va examina și va face recomandare pentru testare sau nu, după cum este cazul.

„Încercam să izolăm focarul și să limităm îmbolnăvirile”, a adăugat Molodeschi.

În ceea ce privește starea sa de sănătate, primarul Molodeschi a precizat că este internat în continuare la Spitalul Județean Suceava și că se simte bine, iar în urma testelor, medicii vor stabili dacă va mai rămâne internat sau se va putea întoarce acasă.

„Mă simt foarte bine acum. Am făcut un test și aștept rezultatul. Din fericire, în urma testărilor contacților noștri, soția și copiii mei nu au contactat virusul și sunt bine, deși am stat cu ei în casă”, a subliniat primarul de la Broșteni.

Mihai Molodeschi a precizat că dintre cetățenii depistați cu coronavirus sunt mulți care nu au niciun simptom, iar în ceea ce privește internarea lor la spital, DSP-ul și medicii de familie vor fi cei care vor stabili dacă este nevoie sau nu de spitalizare, în funcție de evoluția bolii.

Pe de altă parte, edilul a precizat că pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus se dezinfectează săptămânal scările de bloc, străzile și trotuarele. De asemenea, dezinfecție se face și în locațiile unde se prelevează probele pentru teste.

„Am dezinfectat Primăria și instituțiile publice, imediat ce am fost depistați pozitiv și vom repeta procedurile”, a conchis Mihai Molodeschi.

Reamintim că marți, 21 aprilie, la Primăria Orașului Broșteni au fost testați contacții direcți ai celor din vârful administrației publice locale. Testarea s-a realizat prin aparatul achiziționat de primăriile din zona Dornelor, inițiativa acestora dovedindu-se una de real ajutor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.