Joi, 12 iulie, vor debuta, la Teatru „Matei Vișniec”, Serile Rotary Suceava Bucovina, cu sprijinul Primăriei Suceava, a Consiliului Județean Suceava și a Teatrului „Matei Vișniec”.
Consilierii locali ai municipiului Suceava au votat în ședința extraordinară asocierea dintre Primăria Suceava și Clubul Rotary pentru desfășurarea de activități culturale în Anul Centenar.

„Clubul Rotary ne solicită să punem la dispoziție Teatrul „Matei Vișniec”, în patru zile, respectiv în data de 12 iulie, pe 18 august, 1 octombrie și pe 10 noiembrie. Vor veni personalități începând cu violonistul Gabriel Croitoru, jurnaliștii Mihai Voicu și Cătălin Ștefănescu, istoricul Cătălin Turliuc, regizorul Alexandru Condurache, profesorul Daniel Condurache, precum și artiștii Cameratei Regale, Simina Croitoru și Andra Andrei”, a spus primarul Ion Lungu.

Evenimentul este susținut de membrii clubului Rotary Suceava Bucovina și de invitații acestora, care au apreciat efortul de a aduce și la Suceava nume mari și cultură de calitate.
Invitații primei seri culturale sunt Marian Voicu, reporter, prezentator de știri și moderator de talk-show, și Cătălin Turliuc, cercetător ştiinţific gr. I la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”, Academia Română, Iaşi, care vor realiza o dezbatere publică despre Tezaurul României de la Moscova, iar momentul artistic va fi sub auspiciile Duo de vioară Simina Croitoru, fiica lui Gabriel Croitoru și Andra Andrei.

Marian Voicu a absolvit Politehnica şi Științele Economice, urmând apoi cursurile CIFAP Paris. Lucrează în TVR din 1996 ca reporter, prezentator de ştiri, moderator de talk-show și producător.
A moderat dezbaterile prezidenţiale şi parlamentare din 2004. Timp de zece ani a documentat pentru TVR comunităţile româneşti – de la istroromâni şi aromâni, până la românii de peste Bug și cei din Federația Rusă. Este primul jurnalist român care a filmat în Sudan, Uganda și Siberia. În ultimii ani a moderat emisiuni precum „Persona”, „În linia întâi”, „Românii de lângă noi”, „Atunci și acum” sau seria „Carpații – plămânul Europei”.
Cătălin Turliuc este istoric, absolvent şi doctor al Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. În prezent este cercetător gr. I şi şef de departament la Academia Română, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” Iași, precum şi profesor universitar la Universitatea „Al. I. Cuza”. A publicat în ţară şi străinătate 18 cărţi, manuale şi cursuri, a coordonat 14 volume şi este coautor şi colaborator la peste 80 de volume.

Pe 18 august Rotary Suceava Bucovina îi va aduce la Teatrul „Matei Vișniec” pe jurnalistul Cătălin Ștefănescu, regizorul Alexandru Condurache și pe profesorul Daniel Condurache, iar tema propusă spre dezbatere este „Mass-media în secolul XXI”.

Cătălin Ştefănescu este membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru şi membru UNITER și realizatorul emisiunii „Garantat 100%”.
Daniel Condurache este considerat mentorul mai multor generaţii de ziarişti din România. Alexandru Condurache a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (1994). A „molipsit” de dragostea pentru film mai multe generații de studenți, predând în cadrul Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași. A semnat peste 800 producții de film, printre care „Trei generații de actori”, de la Teatrul Național Iași și „Personaje la scenă deschisă”, primul film documentar despre Teatrul „Luceafărul”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.