Fiind copilul drag al primarului, campania „Toți pentru curățenia orașului” beneficiază de toată atenția celor de la spațiul public.
„Așa cum se știe am început campania de curățenie în orașul nostru, sub sloganul toți pentru curățenia orașului”. Este un program de curățenie pe care îl organizăm în fiecare an, în ultimii 12 ani, de când sunt primarul municipiului Suceava. Este o campanie prin care dorim să facem curățenie după iarnă, deși anul acesta numai iarnă nu am avut. Sigur că acum vom avea o misiune mult mai ușoară, având în vedere faptul că am avut noroc anul acesta. Cu toate acestea, așa cum am mai spus, am demarat-o de astăzi în două cartiere importante, Obcini și Burdujeni. Avem formații de lucru de la Diasil, oameni de specialitate din primărie, de la Domeniul Public, de la asociațiile de proprietari.
Așa cum am mai spus, obligația primăriei este facă curățenie, iar cetățenii trebuie să ne ajute în primul rând prin a păstra această curățenie. Așa cum se știe noi am aprobat în Consiliul Local o hotărâre prin care stimulăm participarea asociațiilor de proprietari la această competiție, cu trei premii în valoare de 50.000 de lei, pe trei secțiuni – premiul I – 25.000 de lei, premiul II – 15.000 de lei, premiul III – 10.000 de lei. Acești bani pe care îi vor primi asociațiile de proprietari nu pot fi folosiți decât pentru achiziții edilitare și gospodărești, și vreau să apreciez că la unele asociații câștigătoare în anii trecuți s-au cumpărat cositori, măturători cu mașini mai mici de deszăpezire pentru situațiile în care primărie nu poate ajunge pe aleile înguste”, detaliază edilul.
Primarul a continuat prin impunerea unor noi reguli pentru a ține sub control numărul arbuștilor ce sunt plantați în Suceava, pentru ca niciunul să nu mai apuce „căi greșite”.
„Totodată vreau să vă spun că această campanie de curățenie are două etape. Prima etapă este să măturăm în mare, așa cum s-ar spune, după care vom veni cu partea de finisaj din urmă, iar în ultima săptămână, în săptămâna dinaintea Paștelui, atunci vom face curățenie în primul rând în jurul unităților de cult, vom asigura iluminatul, vom înlătura anumite depozite de materiale care sunt abandonate de cetățeni și primăria trebuie să vină sa facă curat în urma lor, dar una peste alta, eu cred că și în acest an, până la sărbătorile pascale orașul va arăta așa cum se cuvine.
Vom trece la vopsitul bordurilor, la lucrări de însămânțări de iarbă unde este cazul, de asemenea, de arbuști acolo unde va fi nevoie. În acest sens vom colabora cu asociațiile de proprietari prin interemediul Direcției pentru Domeniul Public. Sigur, nu mai sunt vremurile când dădeam acești arbuști fără număr și ajungeau și în alte părți. Vom face în așa fel încât ei să fie monitorizați de cei de la domeniul public, acolo unde asociațiile cer anumiți arbuști, îi ducem, dar se plantează sub observația și ajutorul celor de la domeniul public”, declară Ion Lungu.
Pentru a păstra tradiția începută acum 12 ani, poate cu mai mult chef și spor anul acesta, primarul anunță ca va ieși din nou la măturat cot la cot cu restul personalului de la domeniul public. „Voi ieși și eu pe teren, ieri am fost doar în vizită, ca să spun așa, am verificat cum a demarat campania de curățenie. Voi participa efectiv la această campanie, nu doar la modul damagogic sau electoral, cum sunt unii contracandidați de ai mei care vin din patru în patru ani și mătură, eu am măturat în toți anii de când sunt primar. Eu fac acest lucru ca să să dau un exemplu, să îi îndemn pe suceveni la spirit civic, prin campania de curățenie. Cu siguranță voi merge în mai multe zile la curățenie, ieri am fost doar în trecere. Când ies la măturat, vă anunț cu siguranță”, încheie primarul.
În orice caz, nu este suficient ca edilul să facă curățenie în jurul nostru, mai ales când noi înșine putem face acest lucru. Ne trebuie doar mai mult bun simț și bună creștere.
Lasa un raspuns