Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că în prezent se lucrează la un proiect de modernizare a iluminatului public din municipiul Suceava.

Proiectul, realizat pe fonduri elvețiene, presupune montarea unui număr de 3.843 de corpuri tip led „energie verde” și a unui echipament de telegestiune. Licitația a fost câștigată de Flash Lighting Service SA București, filiala Suceava.

„La ora actuală au făcut comandă de lămpi și deja au început să le monteze. S-a început montarea lor în cartierele Burdujeni-Sat și Ițcani, în așa fel încât să nu fie afectată până la sfârșitul anului zona centrală, deoarece vine perioada sărbătorilor și a evenimentelor și nu vrem să aglomerăm orașul”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a mai declarat că ledurile au fost montate deja pe două străzi din Burdujeni-Sat, Pietrăriei și Spicului, și pe două străzi din cartierul Ițcani, Ion Luca Caragiale și Câmpului.

„Am fost la fața locului, le-am văzut, am discutat cu oamenii din zonă și mi-au spus că sunt mulțumiți de ele, că luminează mai bine față de cele care erau înainte. Acestea luminează de la un stâlp la altul, așa cum sunt puse ele. Sperăm să fie o treabă bună și să reușim să reabilităm iluminatul public în municipiul Suceava”, a mai adăugat Lungu.

Potrivit primarului sucevean, un lucru foarte important este legat de economia pe care o va face Primăria Suceava la factura de energie electrică, aceste echipamente având o durată de funcționare de până la zece ani, fără a fi schimbate.

„Sperăm să putem duce la bun sfârșit acest proiect, deoarece este primul proiect pe fonduri elvețiene pe care îl implementăm”, a încheiat Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava a mai dorit să menționeze că factura de energie electrică a instalației vechi de iluminat public ajungea la suma de 150.000 de lei pe timp de vară și la 200.000 de lei pe timp de iarnă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.