Până pe data de 9 februarie, studenții care doresc să aplice pentru un job de vacanţă de vară în anul 2017 (minim 2 luni) în Germania, se pot înregistra la Compartimentul EURES din cadrul Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă/ respectiv Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. 

 

Ce fel de joburi de vacanţă se oferă ?

Majoritatea locurilor de muncă sunt în hoteluri şi în gastronomie în Bavaria şi în Baden Württemberg (Schwarzwald, Bodensee), în gastronomia de sistem (exemplu McDonalds). În hotel şi gastronomie se poate obţine un loc de muncă în servire, în bucătărie, de cameristă sau ca persoană care se ocupă de curăţenie. Constituie avantaj experienţa în hotelărie şi gastronomie.
Menționăm că pot participa studenții cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană.
Documentele necesare ȋnregistrării dosarului sunt:
– copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
– fișa de solicitare – Bewerbung 2017 – completată ȋn 2 exemplare la calculator și semnată (formularul tipizat și modelul de completare a acestuia se regăsesc la următoarele link-uri: http://bit.ly/2j7MQPu şi http://bit.ly/2hUGXJh;
– adeverința de la facultate ȋn care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate);
– adeverința de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat ȋn varianta germană/engleză, germană/română, ȋn funcție de solicitarea instituției de ȋnvățământ, precum și instrucțiunile de completare se regăsesc la următoarele link-uri: http://bit.ly/2iLAAYv si http://bit.ly/2iewHaJ;
– 3 fotografii tip pașaport;
– copie permis de conducere (dacă este cazul).
Înregistrarea se va desfășura până pe data de 09.02.2017, în intervalul luni – joi, orele 09.30 – 15.30 și vineri orele 09.30 – 12.30 la sediul AJOFM/AMOFM, Compartiment EURES.
Informații suplimentare legate de condițiile de mediere, documentele necesare ȋnregistrării studenților, precum și instrucțiunile de completare a acestora, pot fi obţinute accesând următoarele link-uri:
– http://bit.ly/2iepUOq;
– http://bit.ly/2iLH35v;
– http://bit.ly/2iEVisC;

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.