Într-o interpelare adresată acestuia în plenul Parlamentului, Stan a arătat că deși au trecut ani buni de la intrarea în vigoare a legii de aprobare, respectiv a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 și a Legii nr. 317/2009, prevederile legii nu au produs efecte juridice, din cauza interpretărilor diferite a prevederilor.
Deși au trecut ani buni de la intrarea în vigoare a legii de aprobare sus menționate, prevederile legii nu au produs efecte juridice, din cauza interpretărilor diferite a prevederilor.
„Având în vedere atribuțiile instituției pe care o conduceți trebuie, la solicitarea ANPA, să luați o decizie de înființare a unei comisii de concesionare-privatizare a terenurilor de sub luciu, conform prevederilor legii. Tergiversarea emiterii deciziei sus menționate va avea efecte asupra sectorului ”, a subliniat deputatul PSD, Ioan Stan.
Printre efectele arătate de Stan se numără blocarea eliberării „licenței de acvacultură„ pentru înscrierea în Registrul unităților de acvacultură a operatorilor economici cărora le-a expirat licența, cât și a celor care solicită licența pentru această activitate, împiedicarea Statului Român să mai încaseze redevența pe terenurile de sub luciu de apă pentru care au expirat contractele.
Stan a mai menționat faptul că lipsa licenței de acvacultură împiedică agenții economici să poată accesa fonduri europene pentru dezvoltarea sectorului, lipsa contractelor de concesionare și a licenței de acvacultură duce la neemiterea „ Licenței de exploatare” pe care o eliberează Agenția Națională „Apele Române” și neîntreținerea digurilor din cauza lipsei contractelor și licențelor duce la obligația de a goli amenajările piscicole, ordin pe care îl dă Agenția Națională „Apele Române”.
„Pentru a înlătura efectele sus menționate, cer să-mi transmiteți măsurile urgente ce le puteți lua în acest sector important în agricultură”, a conchis deputatul de Fălticeni, Ioan Stan.
Lasa un raspuns