Şeful statului Klaus Iohannis a anunţat că a discutat, marţi, cu preşedintele Volodimir Zelenski şi peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanţe, maşini de pompieri din România şi alte state membre ale UE au ajuns în Ucraina, prin hubul umanitar de la Suceava.

Am discutat cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski despre situaţia critică din Ucraina. România va continua să aibă grijă de fiecare cetăţean ucrainean care trece graniţele ţării. Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanţe, maşini de pompieri din România şi alte state membre ale UE au ajuns în Ucraina, prin hubul umanitar din Suceava”, a scris Klaus Iohannis, marţi pe Twitter.

Medicamente, consumabile medicale, materiale sanitare, truse de urgenţe şi alte materiale de strictă necesitate pentru pacienţii din Ucraina, puternic afectaţi de agresiunea militară, au fost trimise și la începutul lunii autorităţilor ucrainene. Până la acest moment, sprijinul oferit Ucrainei a constat în trimiterea de ajutoare ce constau în dispozitive şi echipamente medicale, paturi de spital, medicamente, însumând 30 de tone, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.