Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a precizat marți la RFI că va face „un anunț de moralitate” în următoarea perioadă, în cazul în care instanța se va pronunța definitiv privind starea sa de incompatibilitate invocată de ANI.

„Nu am niciun fel de emoții. Nu vreau să spun că dacă pierd procesul îmi e indiferent. Va trebui să fac un act de moralitate, nu ilegalitate”, a explicat candidatul ACL la preşedinţie.

După acest anunț făcut de Iohannis, în presă au apărut numeroase dezbateri și interpretări ale declarației făcute de șeful PNL, majoritatea indicând o potențială retragere a acestuia.

Iohannis a revenit astăzi cu o explicație după reacțiile din media și a precizat miercuri următoarele: „Constat că o declarație, pe care o consider expresia unei atitudini de normalitate și decență în politică, a fost răstălmăcită și interpretată pentru a induce în eroare opinia publică. Observ cu regret că, la 25 de ani de la Revoluție, pare neobișnuit pentru un om politic să invoce rațiuni de moralitate și normalitate democratică. Eu mi-am propus să fac politică altfel.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.