La 31.01.2020, un echipaj mixt din cadrul Postului de poliție Cârlibaba și al Ocolul Silvic Cârlibaba, a constatat faptul că, din pădurea proprietatea unei persoane fizice, aflată în paza și administrarea Ocolului Silvic Cârlibaba, au fost tăiați fără drept și sustrași 48 de arbori din specia molid.

Din primele cercetări, echipa mixtă a constatat faptul că, proprietara are constituită în pădurea proprietate o partidă autorizată spre exploatare din 15.01.2020, însă, la 27.01.2020, soțul acesteia, un bărbat de 62 de ani din comuna Izvoarele Sucevei, s-a deplasat în suprafața de pădure, unde, a tăiat fără drept și sustras 48 de arbori din specia molid, dintre care 27 arbori de pe picior, uscați, nemarcați de organele silvice și 21 de arbori doborâți de fenomene naturale (vânt), uscați, nemarcați de organele silvice, iar materialul lemnos l-a sustras de la fața locului și l-a depozitat în apropierea unui drum forestier.

Materialul lemnos rezultat din tăierea celor 48 de arbori, a fost măsurat și inventariat de specialiștii silvici, rezultând cantitatea de 41,185 m.c. lemn rotund din specia molid pentru celuloză, în valoare de 8.237 lei, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Cârlibaba.

În cauză s-a întocmit penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și ,,furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.