Este din ce în ce mai limpede faptul că, în această campanie electorală, Partidul Național Liberal se bazează extrem de mult pe o putere divină sau pe harul preoților care uită care le este menirea și se implică activ în campania electorală. Dacă preotul n-a dorit să candideze, măcar să contribuie și el cu ceva, că vorba aceea, „ papagal” are.

DSC01597Este cazul mai multor preoți din județ, însă mai întâi, o să aducem în atenția dumneavoastră cazul preotului de la Valea Putnei, comuna Pojorîta, Luca Constantin Corneliu, cel care a acceptat ca Gheorghe Flutur, „clientul” său de suflet, să domnească pe afișe, atât pe afișierul bisericii, cât și pe ușile de la Centrul Filantropic „Sf. Vasile cel Mare”, Valea Putnei, Suceava.

DSC01598„Cade cerul pe noi. Au pus afișele lângă părintele Arsenie Boca. Părintele spune duminica la biserică despre Constantin Cosmaciuc că este trimisul lui Dumnezeu și trebuie să îl votăm. Am rămas șocați când am văzut că au umplut de afișe pe acolo. Cred că vine sfârșitul lumii”, ne-a declarat un bătrân din localitate.

„Post și rugăciune”, părinte. Cu astea ar trebui să vă ocupați timpul, nu cu campania electorală.

Publicitatea electorală în această campanie

În această campanie electorală sunt permise afișe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură, afișele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală, care trebuie să aibă 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură, iar acestea vor fi amplasate în locurile speciale pentru afișe.

În același timp, AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) precizează că în această campanie electorală sunt interzise prin lege următoarele tipuri de publicitate: bannere, panouri publicitare mobile, mesh-uri, steaguri publicitare, ecrane publicitare, panouri publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule, vehiculele inscripționate cu sloganuri de campanie, vehiculele care difuzează materiale audio, spectacole, serbări etc.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) poate aplica amenzi, în urma sesizărilor și autosesizărilor, care pornesc de la 15.000 de lei și pot ajunge până la 50.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.