Vineri, 22 iunie a.c,, o echipă mixtă formată din polițiști ai Postului de poliție Vama și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control pe linie silvică la o societate comercială din comuna Vama, administrată de un localnic de 49 de ani, ocazie cu care, pentru neregulile constatate, firma a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 modificată și s-a dispus confiscarea valorică a 21,92 m.c. material lemnos rotund de esență rășinoase, în valoare de 3.662 lei.

Tot vineri, 22 iunie a.c., ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DJ 209B, din comuna Mălini, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un localnic de 23 de ani, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că acesta transporta ilegal cantitatea de 4,31 m.c. lemn de foc de esență foioase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 775 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

 

            

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.