Mariana Rodica Petrariu, asistenta medicală de la spitalul din Rădăuți răpusă de coronavirus, a fost condusă pe ultimul drum de zeci de oameni. Înainte de înmormântare, mașina ce transporta sicriul acesteia a trecut prin fața Spitalului Rădăuți, acolo unde Mariana își desfășura activitatea.

Mariana, în vârstă de 52 de ani, a murit pe 30 septembrie, după săptămâni de luptă cu SARS-CoV-2. Fusese adusă cu elicopterul la București, în stare gravă, pe 9 septembrie, după ce medicii suceveni au decis că poate primi un tratament mai bun în unitățile speciale din Capitală.

Cu doar o zi înainte, fiica asistentei făcea un apel disperat pe Facebook, pentru a găsi donatori de plasmă – printre puținele tratamente care dau rezultate în cazurile grave de Covid-19.

„Ajutați-mă să o am alături pe mămica mea. Vă rog!”, scria Mihaela Ramona.

„ Cu siguranta, în Împărăția Cerurilor a mai ajuns un înger: Rodica Pietrariu. Rămas bun și te rugam, de acolo, de sus, să veghezi asupra celor pe care i-ai iubit! Condoleanțe întregii familii!, a scris managerul spitalului Traian Andronachi.

Și nu este singura care regretă trecerea în neființă a asistentei din Rădăuți. “Odihnă veșnică în împărăția cerurilor”, a scris o altă localnică, printre zecile de mesaje de condoleanțe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.