Dacă există ceva specific României postrevoluționare, ceva definitoriu și de neconstestat, acest lucru este căutarea, descoperirea sau inventarea de motive pentru care nimeni nu poate face nimic.

Departe de mine ideea de a contrazice concluziile colegei Raluca Bercea, sunt ale ei, dar, ca și cetățean, am dreptul și eu să am părerile mele. Revenirea la conducerea Consiliului Județean a domnului Gheorghe Flutur a stârnit destule controverse chiar dacă acțiunile lui sunt în concordanță cu programul guvernului Cioloș. Aripa socialistă își urmează politica de succes care a dus la prăbușirea guvernului Boc, aceea de a pune bețe-n roate oriunde și oricum poate pentru ca mai apoi să-și bazeze campania pe ce n-au făcut ”ceilalți”.

Motivul acestui articol este cel al unor inadverdențe conținute de emisiunea colegei mele. Cea mai importantă este aceea că nu toate evenimentele lunii august ar fi existat ”și fără” Gheorghe Flutur, de exemplu marele spectacol de folk de la Cetate din seara de 31, primul din istoria acestui oraș, spectacol organizat atât de urgent încât  dintre toți cei invitați doar Nicu Alifantis&Zan vor putea veni. Poate nu e mare lucru ca să organizeze, de către CJ, cu ajutorul și la insistențele lui Călin Brăteanu un astfel de spectacol, dar dați-mi voie să mă-ntreb, dacă e așa ușor, de ce n-au făcut-o și cei de dinainte? Restul activităților din luna august sunt Festivaluri tradiționale, cum e cel al Păstrăvului de la Ciocănești sau diverse alte sărbătoriri ale comunelor sau orașelor bucovinene. Titulatura ”Luna diasporei” nu face decât să ușureze implicarea Consiliului Județean în organizare, pentru ca prin intermediul lor să se poată extinde informația despre bucovineni și obiceiurile lor, realizându-se astfel revirimentul turistic al acestor locuri.

Sigur că din fotoliul de acasă oricare dintre noi este expert în organizarea de evenimente, în alocarea fondurilor și alte asemenea, dar unele dintre opiniile cetățenilor postate pe Facebook sunt chiar absurde. Luna Diasporei este o recunoaștere a aportului bucovinenilor care lucrează peste hotarele României la dezvoltarea județului și se întâmplă în august pentru că aceasta este perioada când cei mai mulți dintre ei vin în concediu. Ca să își petreacă timpul mai frumos se cer create spectacole cât mai diverse, ocazii în care să se poată întâlni cu prietenii și familia în condiții optime. Ideea organizării unui maraton sau a unui concurs de orientare turistică este cel puțin ciudată, de ce nu un concurs paralimpic sau unul de împletit covrigi? Ce n-au învățat încă perfecționiștii noștri este că ”mai binele” este dușmanul binelui.

Pentru mine, efectele instalării noii conduceri a CJ, vor deveni evidente după 4-5 luni și consider că genul de articole sau opinii bazate pe scenarii nu este foarte sănătos deoarece, dacă opiniile ziariștilor sunt greșite, cetățenii sunt cei care au de pierdut și încă de două ori, odată pentru că nu se întâmplă ce ar fi fost necesar să se întâmple și a doua oară pentru că cei atacați fără motiv vor evita să se mai lege la cap cu binele public.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.