Ne încearcă în aceste zile momente de revoltă atunci când în jurul nostru ni se vorbește de cei care trăiesc peste hotare, dar au rădăcinile în județul nostru. Mulți dintre noi suntem speriați de gândul că revenirea lor acasă ne-ar putea aduce acest virus care a schimbat prioritățile și viețile noastre.

Cu toate acestea,  există gesturi și momente care ajung să îți schimbe percepția și să te facă să îți dorești să strângi mâna unui om plecat peste hotare, cât mai repede cu putință.

Țâmpău Iulian este de loc din stațiunea turistică Pojorâta, însă de 14 ani trăiește în Torino, iar în aceste momente, spune el, „este important să te simți bucovinean chiar și de la distanță”, iar el este un Bucovinean strașnic!

Într-o perioadă în care Italia, țara în care el locuiește, trecea printr-o neagră perioadă a existenței sale, iar Torino, orașul în care își desfășoară el activitatea era o zonă roșie, gândul lui Iulian galopa spre Bucovina.  E normal, ați spune! Are aici o familie!

Ați fi surprinși să aflați că familia sa este, în fapt, mult mai mare pentru că Iulian a trimis acasă 2000 de măști chirurgicale care să fie împărțite celor care au nevoie, deși, familia sa din Torino și apropiații săi erau primii care, poate, aveau nevoie de ele …!

Gestul tânărului din Pojorâta a adus un zâmbet pe chipul mai multor asociații din județ, a celor care se află în linia întâi la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc, a celor de la căminul de bătrâni din comuna Pojorâta și a tuturor celor care au primit aceste măști chirurgicale.

„Noi, aici, avem cu ce ne proteja, însă când am văzut ce se întâmplă acasă m-am gândit că lumea va avea nevoie și poate unii oameni nu au de unde să își cumpere. 2000 de măști reprezintă foarte puțin în comparație cu nevoile din realitate, însă am considerat că trebuie să fim recunoscători și solidari cu cei care au nevoie, chiar și de la distanță”,  ne-a spus Iulian Țâmpău.

Acesta recunoaște că poartă în suflet un dor mare de familie și de locurile natale, însă speră ca în luna August, după ce vremurile se vor mai limpezi, să poată să se întoarcă acasă pentru a-i îmbrățișa pe cei dragi.

Până atunci este convins că fiecare gest, oricât de mărunt, în astfel de momente poate face diferența dintre viață și moarte și le transmite bucovinenilor săi să fie puternici.

Îți mulțumim, Iulian! În timp ce Bucovina era îngenunchiată și linșată mediac, tu ai ales să îi spui că o iubești! Chiar și de la distanță! De la mare distanță de casă!

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.