O primărie din regiunea Moldovei adoptă măsuri extreme pentru a repopula un sat abandonat. Casele se vând la prețuri infime, între 250 și 1.250 de euro.
Satul Rotunda, din comuna Gura Văii, aproape de Onești, județul Bacău, a fost construit în perioada 2005-2006. 200 de case au fost ridicate pe un deal, pentru sinistrații rromi. După 15 ani, satul zace părăsit. De-a lungul timpului, primăria a mai încercat repopularea zonei, prin închirierea imobilelor, însă fără șanse.
În 2018, primăria comunei vindea casele la prețuri cuprinse între 5.200 și 7.000 de euro.
Zona cu case la prețuri derizorii, cu potențial turistic
Acum, primarul încearcă să-i convingă pe băcăuani să investească o sumă infimă într-un imobil care ar putea fi casă de vacanță. Există potențial turistic, zona este ofertantă pentru pasionații de drumeții și iubitorii de offroad, informează UnupeTrotus.ro.
„Pentru că foarte mulți dintre dumneavoastră m-ați întrebat care este procedura de obținere a unei case din locația Rotunda, detaliez pașii procedurali pe care trebuie să îi faceți.
Mergeți în locația Rotunda și alegeți-vă numărul lotului (nr. casei) pe care hotărâți să o cumpărați. Casele sunt single (câte una) dar, mare parte duplex (două lipite printr-un perete comun).
Fiecare lot (nr. de casă) are un preț stabilit prin Raportul de evaluare. Cea mai ieftină casă este de 247 de euro , iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcție de gradul de uzură și deteriorare.
Depuneți o cerere scrisă care să conțină datele dumneavoastră de identificare precum și numărul casei pe care doriți să o cumpărați.
La ședința ordinară a Consiliului Local Gura Văii, în calitate de inițiator de proiect, voi supune aprobării “vânzarea a 200 de loturi de imobile”.
Imediat după aprobarea Consiliului, Compartimentul Achiziții Publice va publica în Monitorul Oficial, Jurnalul Național și pe site-ul instituției “Anunțul de participare la licitația publică pentru cele 200 de loturi”. OUG 57/2019 privind Codul Administrativ prevede faptul că orice bun public se vinde sub forma licitației, unde prețul cel mai mare oferit determină câștigătorul.
Până la data limită de depunere a ofertelor, cei care doresc o casă vor depune o ofertă de preț, care trebuie să conțină documentele prevăzute de lege, în plic închis. Cei care nu se descurcă în asemenea proceduri vor fi ajutați și consiliați de către angajații Primăriei.
La deschiderea ofertelor, cum ziceam, prețul cel mai mare determină câștigătorul. Ulterior se vor încheia contracte de vânzare – cumpărare în fața notarului public.
Nu există posibilitatea de licitare online, toate procedurile impun prezența fizică sau cu persoana împuternicită prin procură notarială. Vă asigurăm de tot sprijinul instituției, în vederea cumpărării unui imobil din locația Rotunda”, a precizat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii.
Lasa un raspuns