Radu Păltineanu, un tânăr de 28 de ani, și-a propus să traverseze cele două Americi pe bicicletă, din Deadhorse, golful Prudhoe, Alaska, în apropierea Oceanului Arctic, până în Țara de Foc, în Ushuaia, Argentina, pe așa-numita Panamericana, cea mai lungă cale rutieră din lume.
Aventura a început acum doi ani, iar până acum a pedalat în jur de 21.500 de km. A trecut prin 19 țări și teritorii, în prezent aflându-se în Ecuador estimând că va ajunge la ‘Capătul Lumii’ la începutul anului viitor, informează agerpres.ro
Inginer software, cu studii urmate în Canada, țară unde a emigrat în copilări împreună cu familia originară din Piatra-Neamț, Radu Păltineanu a ales să trăiască un cumul de experiențe în unele din cele mai sălbatice zone ale lumii, de o rară frumusețe, și în țări care se remarcă prin diversitatea culturală, și nu numai, decât să lucreze la unii din giganții IT, așa cum au preferat colegii săi de facultate.
‘Eu nu cred că aș fi avut aceeași viață la fel de fericită pe care o am acum. Am la mine patru genți și sunt fericit, pentru că pot să văd lumea. Unii pun mai mult preț pe partea materială, eu pun mai mult preț pe partea de experiențe și pe partea de a vedea lumea în felul ăsta. Sunt niște alegeri personale pe care fiecare trebuie să le facă’, a apreciat tânărul, pentru AGERPRES, la doi ani de la debutul expediției, începută în august 2015.
Practic, el mai are de pedalat în jur de 13.000 de kilometri până la punctul final al expediției, în Țara de Foc.
Cel mai mult a pedalat pe zi, la un moment dat în Canada,183 de kilometri. ‘Media este de 70-80 de kilometri zilnic. Cam așa. Poate varia foarte mult. Ce fac eu nu e ciclism, ci cicloturism, o ramură a ciclismului prin care tu folosești bicicleta ca să vezi lumea, până la urmă. O faci pe bicicletă. Noi nu urmărim în cicloturism performanțe neapărat. E o metodă foarte originală de a vedea lumea și de a face, cum fac eu, expediții, în sensul de a traversa continente, dar într-o manieră mai autentică’, a subliniat tânărul.
Lasa un raspuns