În vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, pentru prevenirea şi descurajarea fenomenului infracţional, la nivel naţional, şeful Poliţiei Române, domnul chestor general Petre Tobă, a iniţiat acţiunea Blocada 2014. Acţiunea presupune desfăşurarea de activităţi poliţieneşti operative şi de prevenire a criminalităţii în sistem integrat, poliţiştii diverselor structuri activând cu o prezenţă sporită în zonele identificate în urma unor analize criminogene.

În urma acțiunilor care au fost inițiate în luna iulie în cadrul acțiunii Blocada, polițiștii suceveni au constatat o eficientizare a actului polițienesc, astfel încât aceste acțiuni vor continua și în luna august, mai ales în contextul creşterii valorilor de trafic pe arterele rutiere, dar şi a faptului că mulţi cetăţeni se vor afla în concedii, crescându-se astfel riscul infracţional pe diferite segmente.

La nivelul judeţului Suceava şi pe raza de competenţă a Serviciului Poliţie Transporturi Suceava se desfăşoară acţiuni în sistem integrat, fiind folosite efective sporite din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie transporturi, operaţiuni speciale, crimă organizată, acţiuni speciale, precum şi din cadrul structurii arme, explozivi, substanţe periculoase.

În perioada 05 – 08 august, la nivelul judeţului au acţionat peste 300 de poliţişti, fiind desfăşurate aproape 30 de acţiuni punctuale. Au fost constatate 24 infracţiuni, din care 7 la regimul circulaţiei rutier, 3 la regimul armelor şi muniţiilor şi 14 de altă natură. 12 infracţiuni au fost constatate în flagrant.

În urma acţiunilor desfăşurate, a fost arestată o persoană, iar alte 5 au fost reținute pentru săvârşirea diverselor infracţiuni. Tot în cadrul acţiunii au fost organizate filtre rutiere, fiind reţinute 31 permise de conducere şi retrase 18 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate un număr de 725 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 230 de mii de lei.

O atenţie sporită a fost acordată infracţionalităţii la regimul rutier, având în vedere valorile crescute de trafic din această perioadă de pe drumurile sucevene. Au fost organizate acţiuni punctuale pe linie de alcool şi viteză.

Vineri, 08 august, în jurul orei 20.10, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe D.J. 177A, în zona intersecţiei cu D.C. 31 Negrileasa, pe raza localităţii Stulpicani, au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia se afla un tânăr de 25 ani, din comuna Stulpicani. Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, un bărbat de 58 ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul pe strada Calea Unirii, având o concentraţie de 0,63 alcool în aerul expirat.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, urmând a fi desfăşurate acţiuni specifice pe linie de investigaţii criminale, poliţie rutieră, poliţie transporturi, ordine publică, investigarea fraudelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.