Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților o invită pe Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, luni, la „Ora Guvernului”, pentru a da explicații cu privire la alocarea unor fonduri din programul PNDL 2.

„Grupul parlamentar al PNL a făcut o solicitare către Biroul permanent prin care o invităm pe doamna ministru Shhaideh, mai ales că acum am înțeles că este în funcție, că și-a și retras demisia, probabil pentru a continua acest demers, luni, la ‘Ora Guvernului’, pentru a ne da explicații vizavi de aceste alocări, cum s-au produs ele, cum s-au și furnizat aceste rapoarte de aprobare a ordinului de ministru imediat după demisia doamnei Shhaideh. Astăzi suntem în posesia unor documente cu privire la alocarea unor fonduri de la Ministerul Dezvoltării de pe PNDL 2. Nu știm de ce aceste documente se fac pe ascuns pentru că până la urmă ele reprezintă alocări din bugetul public, nu sunt alocări din peștera lui Ali Baba și a altor hoți, ci din bugetul României care trebuie să fie cât mai transparent”, a declarat vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, potrivit documentelor, aceste alocări de fonduri au fost făcute pe data de 15 iunie, începând cu ora 17,00, după ce Sevil Shhaideh și-a dat demisia.

„Între orele 17,04 și 17,18 apar aceste referate de aprobare a ordinului de ministru. Sesizăm fonduri alocate și Primăriei București și de aici ne dăm seama de efervescența și atacul virulent al doamnei primar general la adresa domnului Grindeanu, dar și unor sectoare, Sectorul 5, Sectorul 6, către județe acolo unde parlamentarii erau în cumpănă vizavi de susținerea moțiunii și considerăm un lucru profund incorect ceea ce s-a întâmplat. Până la urmă spusele premierului Grindeanu au acoperire, iar prin aceste referate de aprobare a ordinului de ministru al Dezvoltării Regionale se alocă sume către județe și către primării PSD, către localități din Teleorman și București”, a menționat Leoreanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.