Partidul Național Liberal a solicitat tuturor candidaților săi la alegerile locale din 5 iunie să sesizeze organele penale față de practicile de campanie ale PSD, care folosește resurse publice pentru a obține avantaje electorale în mod nejustificat.

„Constatăm și cu această ocazie că PSD, prin candidații săi, se folosește de acordarea unor drepturi bănești categoriilor defavorizate în schimbul unui vot dat la alegerile locale. Este vorba despre beneficiarii ajutoarelor sociale, condiționați de primari ai PSD să fie prezenți la întâlniri electorale sau să se implice în campania candidaților PSD, sub amenințarea că le va fi suspendat ajutorul social”, se arată într-un comun al PNL.

Față de derapajele specifice PSD în campaniile electorale, sau alte asemenea care intră sub incidența legii sau care încalcă regulile unei campanii corecte, PNL face un apel public către toți alegătorii ca în cazul în care observă astfel de acțiuni să le semnaleze organelor abilitate și mass-mediei.

„Este evident că nu mai există nicio speranță ca PSD să renunțe de bună voie la acest mod subteran de a face campanie electorală. Dar, pentru a opri acest tip de politică este absolut necesar ca toți cetățenii, care nu agrează aceste metode de tip PSD-ist de a face campanie, să ia atitudine prin votul dat la alegerile locale din 5 iunie. Menționăm că actuala conjunctură politică face ca orice vot neexprimat să fie, în fapt, un vot acordat indirect PSD, deoarece a nu vota echivalează cu a încuviința politica PSD”, se mai arată în comunicat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.