Într-o intervenție telefonică într-o emisiune de miercuri seară pentru România TV, premierul Victor Ponta a revenit cu precizări lămuritoare despre noul Cod Fiscal. Primul ministru a declarat că a avut discuții recente cu președintele Iohannis și cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu pe această temă:

„Nu s-a decis nimic, nu puteam sa decid eu cu domul Iohannis si domnul Isarescu. Decizia se va lua toamna viitoare in Parlament, ce am discutat azi cu Iohannis si Isarescu: Codul Fiscal nu e pentru politicieni, nu e adoptat sa fie bine pentru partide. Codul Fiscal e mult mai bine sa nu fie un obiect de dispută politica, ci sa fi o gandire asumata, daca se poate, de cat mai multi. Eu am explicat presedintelui si Guvernatorului, ca tot ceea ce prevede Codul Fiscal referitor la TVA, anume 19%. Eu am spus foarte clar, cu 20% TVA este un impact pe care putem sa-l acoperim (…) toate celelalte masuri au un sens (…) Din punct meu de vedere ca prim ministru daca putem sa avem Codul Fiscal cu TVA-ul de 20% cum l-am propus de la guvern, odata cu scadere TVA de 9% pentru alimente, media e undeva la 16%… cred ca poate fi adoptat in consens politic. Decizia apartine doar Parlamentului.”

„Eu va spun ce-am discutat astazi cu domnia sa (Klaus Iohannis, n.r. ) si domnul Isarescu. Eu va garantez ca impactul de 7 mld lei a celor 4 puncte de TVA (…) pentru companii va fi un impuls. Dezbaterea politica din Parlament (…) desigur ca am discutat cu colegii mei din PSD, din UNPR, am discutat cu ALDE, decizia este a lor. (…) Am vorbit la telefon cu domnul Isarescu.”, a precizat Victor Ponta.

„Eu cred și președintele, amândoi credem ca dacă rezultatul final al Codului Fiscal nu e o batalie politica, va fi un rezultat, sprijin (…) consens politic. E foarte bun pentru cel care investește bani în România, care face locuri de munca. (…) Discuta de astazi a fost extrem de pozitiva si constructivă.”, a opinat premierul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.