Red Bull Racing le-a pregătit o surpriză fanilor Formulei 1 de Ziua Națională a României: un monopost al echipei austriece a fost pilotat pe Transalpina, cea mai înaltă șosea asfaltată din România.

La volan s-a aflat pilotul Patrick Friesacher, primul pilot care a ieșit de pe „băncile” Academiei de Juniori Red Bull și fost pilot în Formula 1 la Minardi.

„Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine. Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, a spus Patrick Friesacher.

Este al doilea eveniment organizat de Red Bull în 2022 în România, după demonstrația Red Bull Show Run, care a avut loc în București în 10 septembrie. 

Alături de monopostul Red Bull Racing, demonstrația a inclus o întâlnire la nivel înalt cu Toma Coconea, atlet cunoscut pentru participările sale în competiția extremă Red Bull X-Alps. Coconea a pilotat o parapantă pe Transalpina. 

Din poveste au făcut parte și un „Dracula”, dar și o horă organizată pe asfalt de dansatori în costume populare românești

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.