Astfel,la Spitalul Județean de Urgență Suceava, controlul a arătat că flaconul care apărea pe o înregistrare video conținea, în fapt, produsul ANIOSYME DD1. Pentru că produsul fusese cumpărat (nu și produs) de la Hexi Pharma, logo-ul companiei se găsea pe flacon.
În alte spitale din România, cum ar fi Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pe secțiile de Obstetrică-Ginecologie și ORL, au fost găsite două flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate. Ambele recipiente au fost ambalate, sigilate și scoase de pe secții.
La Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, controlul a relevat că mai există un număr redus de produse Hexi Pharma folosite în activitatea curentă. Motivul este dat de faptul că, pentru anumite produse biocide, nu a fost găsit un înlocuitor similar în stocul de la furnizori care să îndeplinească cerințele cantitative ale spitalului.
În București au fost controlate până în prezent 11 spitale. La niciunul dintre acestea nu s-a constatat folosirea produselor Hexi Pharma.
În restul spitalelor din țară nu se folosesc produsele Hexi Pharma.
Amintim că, în data de 12 mai, Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma. Orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor.
Lasa un raspuns