La școlile postliceale sanitare se vor putea înscrie doar absolvenții de liceu care au diplomă de Bacalaureat, potrivit unui proiect de lege inițiat de USR.

Parlamentarii USR au inițiat un proiect de lege prin care doar absolvenții de liceu cu diplomă de Bacalaureat se vor putea înscrie la școli postliceale sanitare.

Aceștia au motivat în proiectul de lege depus în Parlament astfel:

  • ”Asigurarea calității resursei umane din Sănătate este un imperativ pentru România. Personalul medical bine pregătit, cu aptitudini individuale, cunoștințe solide și abilități interpersonale este premisa esențială a unui act medical de calitate (…)
  • Asistentul medical este placa turnantă a echipei medicale care îngrijește pacientul. (…) Este un domeniu care necesită bune abilități cognitive, capacitatea de a învăța și de a deprinde competențe rapid și constant.
  • La ora actuală nu este necesar bacalaureatul pentru ca un absolvent de liceu să se înscrie și să urmeze cursurile școlii postliceale sanitare. Considerăm că promovarea examenului de bacalaureat este un filtru esențial pentru selecția calității resursei medicale din domeniul sanitar”.

Această prevedere a mai existat în Legea învățământului din 1995, potrivit căreia ”au dreptul să se înscrie la concursul de admitere absolvenții de liceu, cu sau fără diploma de bacalaureat. La concursul de admitere în școlile sanitare postliceale se pot înscrie numai absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat”, relatează a3.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.