Cu o minte sclipitoare, psihologul Mihai Moișoiu impresionează cu fiecare carte a sa publicată. Ultima operă a experimentatului psiholog este „Semnele nonverbale ale minciunii”, lansată la Suceava cu sprijinul librăriei Alexandria și Centrului de Exploatare și Dezvoltare a Potențialului Uman.
Respectivul centru reprezintă de fapt o asociație, formată din Mihai Moișoiu, soția sa Ana Moișoiu și Adi Aniței. Scopul acestei asocieri este de a oferi informații în domeniul cercetării, psihologiei și, de ce nu, al publicației.
Autorul Mihai Moișoiu se descoperă a fi un scriitor pentru publicul de specialitate, dar și pentru toți cei cărora se găsesc interesați de subiectele abordate de acesta. Originar din Fălticeni, Moișoiu a debutat acum 2 ani, având până în prezent 6 cărți publicate.
Jurnalistul Liviu Clement a scos în evidență un citat de Nietzche, care descrie cel mai apropiat subiectul cărții dezbătute. Conform filozofului, „poți minți cu gura, dar expresia pe care o ai în acel moment spune întotdeauna adevărul”. Ducând mai departe această idee, Relu Gavril Ursache a precizat că ar fi fost benefică lansarea înainte de alegeri, astfel poate evitându-se ajungerea în Parlament a multor candidați. Referitor la lucrare, Ursache afirmă că „cel de-al 6-lea volum scoate în evidență maturizarea scriitoricească și profesională a unui suflet rebel, în a aduce în universalitate noi tagme atât de cercetate”.
Subiectul actualei opere este împărțit, conform declarațiilor autorului, în 7 cărți, deja scrise, următoarele 6 urmând a fi publicate în viitorul apropiat.
„Semnele nonverbale ale minciunii” are un subiect dezbătut pentru prima dată în România și scoate în evidență aspectul practic din analizarea limbajului nonverbal. În mare parte o carte cu poze, având în componență 260 imagini, aceasta practic se povestește pe sine. 38 de imagini aparțin autorului, restul fiind preluate din materiale de specialitate. Lucrarea reprezintă o îmbinare perfectă a psihologiei cu juridicul, domeniu care i-a stârnit curiozitatea autorului în timpul în care acesta, student la Universitatea Petre Andrei din Iași, a avut posiblitatea de a cunoaște oamenii din spatele gratiilor, odată cu practica desfășurată la Penitenciarul din Iași. Astfel, această publicație poate reprezenta un bun „îndrumar” în cadrul anchetelor judiciare.
Într-o prezentare concisă a operei, Mihai Moișoiu evidențiază modalitatea de „citire” a planului emotiv prin intermediul mișcării globulilor oculari, subliniind cu o tentă umoristică faptul că există lideri politici care închid complet ochiul stâng. Ceea ce demonstrează acest lucru, puteți descoperi în imaginea de mai jos.
De asemenea, microfixările demonstrează faptul că persoana respectivă se găsește sub o stare de stres, având unele emoții obturate în planul interior.
Mihai Moișoiu a conchis prin a scoate în evidență lansarea cărții „Terapia de cuplu”, cu o teorie orientală despre armonizarea relației de cuplu. Printre cei care s-au alăturat psihologului vineri, susținându-l în cariera profesională, s-a numărat și scriitoarea Angela Furtună.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe, oferite de „vinovatul” respectivei întâlniri.
Noi încheiem articolul fără prea multe cuvinte, printr-un filmuleț în care însuși autorul Mihai Moișoiu își prezintă cartea „Semnele nonverbale ale minciunii”.
Lasa un raspuns