Procurorii anticoruptie sustin ca este nevoie de o analiza mai riguroasa a lucrarilor stiintifice scrise de cei condamnati definitiv la inchisoare, avand in vedere ca exista mai multe persoane care au reusit sa iasa mai repede de dupa gratii, gratie faptului ca au scris carti.
Mai exact, DNA face referire la Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, care, la articolul 96, se refera la partea din durata pedepsei care este considerata ca executata pe baza muncii prestate si/sau a instruirii scolare si formarii profesionale.
”(1) Pedeapsa care este considerata ca executata pe baza muncii prestate sau a instruirii scolare si formarii profesionale, in vederea acordarii liberarii conditionate, se calculeaza dupa cum urmeaza: in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate”, se arata in legea citata.
Lasa un raspuns