Județul Suceava a finalizat recepția suporturilor electonice pentru tichete sociale pentru mese calde aferente județului Suceava, iar începând de zilele viitoare va începe distribuirea acestora către responsabilii din cadrul unităților teritorial administrative membrii în grupul POAD constituit prin ordin al prefectului care ulterior le vor distribui destinatarilor finali, așa cum sunt definiți în O.U.G. nr. 115/2020.

„Am recepționat aproximativ 12.000 de astfel de carduri pe care Instituția Prefectului le va distribui în zilele următoare către responsabilii de la primării, iar aceștia la rândul lor către cele două categorii de beneficiari ai acestui proiect și anume: persoanele în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, fără ajutor material, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, respectiv Persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale”, a declarat subprefectul județului Suceava, Daniel Prorociuc.

Acesta a mai precizat că suporturile electonice vor fi alimentate cu suma de 180 lei / lună, în acest an beneficiarii urmând să primească echivalentul la 4 luni adică 720 lei (proiectul a fost aprobat începând cu luna septembrie), sumă ce va fi alimentată pe cardurile oferite începând cu 2 decembrie 2020. Suma disponibilă pe card va avea o valabilitate de 11 luni, iar limita maximă de cheltuieli este de 40 lei / zi și este strică pentru utilizarea achiziției de mese calde de la furnizorii ce au încheiate contracte.

Totodată subprefectul Daniel Prorociuc a îndemnat operatorii din domeniul Horeca care doresc să intre în rețeaua de comercianți parteneri în acest program să se adreseze companiei furnizoare de carduri Edenred. Proiectul este desfășurat prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene și este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

One Response

 1. duo_rel

  cine-i cel mai bun la anuntat pomana politica?
  subprefectul anonim, acelasi prorociuc, cel care n-a reusit sa se faca remarcat cu nimic de cand ocupa inutil aceasta functie.
  tatal lui ion creanga a transmis un mesaj peste ani fix pt. tipul de om prorociuc, adica: „decat codas la oras, mai bine-n satul tau fruntas.”
  avem, din pacate, la prefectura, cea mai slaba si mai inutila echipa de conducere din ultimii 60 de ani.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.